25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondiţii ideale pentru ursul rămas la Straja

Condiţii ideale pentru ursul rămas la Straja

Singurul urs carpatin care a rămas în staţiunea montană Straja va avea spaţiu suficient, piscină încăpătoare şi condiţii mult mai bune decât în rezervaţia de la Zărneşti, acolo unde cei de la Mediu ar vrea să-l ducă. Emil Părău, cel care s-a îngrijit de urs încă de când era pui, spune că e dezamăgit de condiţiile în care sunt ţinuţi ceilalţi doi urşi, precum şi de tratamentul la care au fost supuşi când au ajuns în rezervaţie, aşa încât e decis să nu-l lase şi pe Baloo în acelaşi loc. „Baloo are şapte ani şi l-am îngrijit de când era pui, după ce l-am găsit inconştient pe munte. Nu ştie să se adapteze şi am văzut asta şi la ceilalţi doi pe care i-am lăsat la Zărneşti şi care au stat flămânzi, că nu erau învăţaţi cu porumb, timp de două săptămâni. Lui Baloo îi creăm toate condiţiile ca să nu fiu nevoit să-l dau“, a spus Emil Părău.

Acesta a declarat că intenţionează să meargă în rezervaţia unde pe câteva zeci de hectare sunt zeci de urşi, pentru a vedea cum o duc cei pe care i-a lăsat acolo. Omul a mai spus că nu a fost de acord cu faptul că urşii crescuţi de el au fost castraţi şi li s-au tăiat unghiile şi a aflat că, din cauza căldurii, ei devin agresivi şi se urcă în copaci. „Vreau să văd cum au ajuns animalele pe care eu le-am îngrijit până acum. Baloo nu suferă de căldură, nu e agresiv şi chiar mănâncă bomboane din palma turiştilor. Acolo nu e cel mai bun loc pentru ei“, a mai spus Emil Părău.

Cei trei urşi carpatini au ajuns în Straja după ce au fost găsiţi abandonaţi prin păduri. Toţi au fost trataţi şi îngrijiţi ani buni, iar pentru ultimul care a mai rămas în staţiunea de munte Părău spune că e decis să facă tot ce se poate. Acesta a precizat că nu a ţinut animalele pentru atracţii: „Dacă voiam asta, făceam ca la zoo, cu bilet de intrare“.

Lui Baloo îi pregăteşte un ţarc mult mai mare şi piscină de 12 metri pătraţi. Ursul a fost adus la cabana Montana în anul 2000, când nu avea nici două luni, de nişte pădurari care l-au găsit la baza unei stânci de unde probabil căzuse. A fost tratat la Spitalul din Petroşani şi, după săptămâni de perfuzii, a ajuns în staţiunea Straja din Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS