17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaNATO face planuri pentru introducerea trupelor americane în Europa în cazul unei invazii ruseşti

NATO face planuri pentru introducerea trupelor americane în Europa în cazul unei invazii ruseşti

NATO creează coridoare terestre pe care soldații și vehiculele militare americane le-ar putea folosi în cazul unei invazii rusești în Europa, relatează The Telegraph, citând oficiali anonimi.

În timp ce unele forțe americane ar urma să fie transportate pe uscat din porturile italiene către Ungaria, care se învecinează cu Ucraina, altele ar urma să fie mutate din porturile grecești și turcești către granița estică a alianței prin Bulgaria și România.

Soldații americani ar urma să debarce într-unul dintre cele cinci porturi cheie din Olanda, Grecia, Italia, Turcia și Norvegia, înainte de a fi trimiși de-a lungul unor rute stabilite pentru a contracara atacurile rusești, au declarat oficialii, scrie Business Insider.

Sunt în curs de elaborare planuri pentru mutarea trupelor prin porturile din Suedia, Finlanda și Balcani

Legislația locală nu ar restricționa militarii pe aceste coridoare, permițându-le să mute încărcăturile fără constrângeri, potrivit The Telegraph.

De asemenea, sunt în curs de elaborare planuri pentru mutarea trupelor prin porturile din Suedia, Finlanda și Balcani, potrivit publicației.

Conform planurilor anterioare, trupele americane ar fi sosit în Olanda și apoi s-ar fi urcat în trenuri pentru a călători prin Germania și apoi în Polonia, a relatat publicația. Dar acum sunt pregătite situații neprevăzute pentru a extinde acest lucru, a precizat The Telegraph.

În cazul în care forțele NATO ar fi lovite în porturile olandeze sau în cazul în care porturile din nordul Europei ar fi distruse, alianța militară și-ar reorienta atenția asupra locurilor de debarcare din Italia, Grecia și Turcia.

Liderii NATO au convenit să mențină 300.000 de soldați într-o stare de pregătire ridicată

Anul trecut, liderii NATO au convenit să mențină 300.000 de soldați într-o stare de pregătire ridicată, potrivit The Telegraph.

Națiunile europene au avertizat în repetate rânduri cu privire la riscul unei posibile invazii rusești. Vaidotas Urbelis, directorul de politică de apărare al Ministerului lituanian al Apărării, a declarat pentru Business Insider, în februarie, că în ciuda eșecurilor sale în Ucraina, Rusia pare să fie mai bine pregătită pentru un viitor atac decât era înainte de invazia Ucrainei.

În martie, Donald Tusk, prim-ministrul Poloniei, a declarat că există o amenințare „reală” de conflict în Europa și că continentul se află într-o epocă „prebelică”.

În ciuda faptului că experții spun că Rusia a fost slăbită de războiul din Ucraina și că nu este în poziția de a ataca, unele țări europene nu își asumă niciun risc.

Statele baltice au declarat în martie că investesc mai mult ca niciodată în apărare.

Polonia a dezvăluit în mai un plan pentru noi sisteme de apărare de-a lungul granițelor sale, iar statele baltice au declarat în martie că investesc mai mult ca niciodată în apărare.

Financial Times a relatat că NATO are mai puțin de 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja Europa Centrală și de Est, citând persoane familiare cu planurile de apărare ale NATO.

Citeşte şi: Primul zbor direct Bucureşti – New York, după o pauză de 20 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS