26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Islaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Prezentati adeverinte salariale


Domnul Aurelian Badeata, pensionar din Craiova, ne-a trimis o sesizare, fiind nemultumit de modul in care i-a fost recalculata pensia. Este pensionar la limita de vârsta, din anul 1992.


GdS: Domnule Badeata, recalcularea pensiei v-a fost efectuata in conformitate cu prevederile HG nr. 1550/2004 si OUG nr. 4/2005 si in baza documentatiei din dosarul de pensie existent in arhiva Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. In urma recalcularii dosarului de pensie a rezultat un punctaj mai mic fata de cel anterior, mentinându-se astfel pensia aflata in plata, fiind mai avantajoasa. „In plus, majorarile valorii punctului de pensie pe 1 ianuarie 2006 cu aproximativ 9,3%, de la 1 septembrie 2006 cu 5% si de la 1 decembrie 2006 cu 16,8% s-au aplicat asupra punctajului rezultat in urma recalcularii. Daca in termen de trei ani de la 1 septembrie 2005 aveti posibilitatea sa prezentati acte doveditoare de natura sa modifice elementele avute in vedere la recalcularea dosarului (adeverinte cu sporurile de care ati beneficiat si care nu v-au fost trecute in carnetul de munca – n.r.), noile drepturi va vor fi acordate retroactiv“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj. (A.C.D.)


Pensia v-a fost corect recalculata


Domnul Tudor Lucia, pensionat de invaliditate gradul I din 1995, ne-a trimis o sesizare, rugându-ne sa ne interesam pentru dumnealui la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj, fiind nemultumit de pensia lunara pe care o primeste.


GdS: In urma recalcularii dosarului de pensie a rezultat un punctaj mai mic fata de cel anterior, mentinându-se astfel pensia aflata in plata, fiind mai avantajoasa. Din cele mentionate de reprezentantii CJP Dolj, ati beneficiat de toate indexarile ce au fost facute pe parcursul ultimului an. Singura posibilitate ca pensia sa va fie majorata considerabil este sa prezentati in termen de trei ani, de la primirea deciziei in urma recalcularii, acte doveditoare de natura sa modifice elementele avute in vedere la recalcularea dosarului, drepturile cuvenite primindu-le retroactiv. (A.C.D.)


Cercetat pentru violare de domiciliu


Jean Fotache, din satul Golumbelu, comuna doljeana Farcas, ne-a cerut ajutorul pentru rezolvarea unei probleme. Barbatul spune ca, pe 27 septembrie 2006, a fost implicat intr-un scandal pe un drum din sat. Pentru ca unul dintre satenii cu care a intrat in conflict era socrul unui politist, cu ajutorul relatiilor, s-a ajuns ca acum Fotache sa fie acuzat de violare de domiciliu, chiar daca totul s-a intâmplat pe strada. Jean Fotache mai spune ca are martori care ii sustin povestea, insa nu a fost ascultat nici macar de conducerea IPJ Dolj.


GdS: Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj spune ca verificarile au fost incheiate in dosarul penal deschis pe numele lui Jean Fotache si ca lucrurile nu sunt asa cum povesteste acesta. „Pe numele barbatului a fost intocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de violare de domiciliu si lovire, stabilindu-se ca, pe 27 septembrie 2006, a intrat fara drept in gospodaria unui cetatean, dupa care i-a lovit pe acesta si pe sotia lui. Barbatul a avut nevoie sapte zile de ingrijiri medicale, conform Institutului de Medicina Legala Dolj“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtator de cuvânt al IPJ Dolj. In urma cercetarilor politistilor s-a stabilit ca, in acea zi, Fotache isi batea concubina. Pentru ca aceasta s-a refugiat in gospodaria unui vecin, autorul a intrat dupa ea si i-a lovit atât pe ea, cât si pe proprietari. Pe 11 decembrie, acest scenariu s-a repetat, cei doi vecini fiind loviti deoarece au incercat sa o apere pe concubina barbatului. (A.M.)


Nu ati avut dreptul la acel ajutor


Ilinca Zamfir din Craiova si-a aratat nemultumirea fata de Legea pensionarii si de faptul ca nu a primit ajutorul banesc acordat vârstnicilor cu pensii mici in luna decembrie.


GdS: Din nefericire, fiind pensionara conform prevederilor Legii nr. 19/2000, la data acordarii ajutorului banesc din luna decembrie 2006 nu ati putut beneficia de acest drept. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS