18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEvaluare pentru integrare

Evaluare pentru integrare

Toti lucratorii Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj sunt supusi luna aceasta unor verificari profesionale drastice, pentru ca, de la 1 ianuarie, o data cu integrarea tarii noastre in UE, politistul doljean trebuie sa devina politist european.


Politistii doljeni au ajuns sa viseze noaptea numai integrarea in Uniunea Europeana. Motivul este evaluarea la care sunt supusi luna aceasta, pâna pe 28 noiembrie, toti lucratorii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, de la conducere si pâna la agentii posturilor de politie. Un motiv si mai serios pentru care oamenii legii nu mai au somn il constituie faptul ca, la doua calificative de nesatisfacator obtinute, acestia isi vor pierde serviciul.


Conducerea inspectoratului spune ca astfel de evaluari se fac in fiecare an, la nivelul tuturor inspectoratelor de politie, insa anul acesta, pe lânga verificarea pregatirii profesionale, se urmareste si evaluarea politistilor in ceea ce priveste problematica integrarii in UE. „Evaluarea politistilor din cadrul inspectoratului este in curs, pâna in acest moment fiind incheiate doar verificarea sportiva si cea de tragere. Anul acesta s-a pus accentul pe cunoasterea bazelor de date ale politiei nationale si ale celei europene, dar si pe colaborarea cu alte structuri din cadrul statelor din Uniunea Europeana“, a explicat comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj.


Teste-grila, sportive si de tragere


Pentru a dovedi ca au stofa de politist european, toti ofiterii si subofiterii doljeni trebuie sa treaca probele sportive, pe cea de tragere cu arma din dotare si o proba teoretica ce contine intrebari specifice domeniului de activitate al fiecarui serviciu din cadrul IPJ Dolj. Pe lânga acestea, trebuie sa raspunda la un set de intrebari legate de problematica integrarii in UE. Dupa fiecare proba, politistul obtine un calificativ – exceptional, foarte bine, bine, satisfacator, nesatisfacator – iar la sfârsitul evaluarii se face media finala.


Verificarile teoretice constau in teste-grila, in jur de 200 de intrebari pentru fiecare Serviciu, intocmite la Inspectoratul General al Politiei Române si transmise in teritoriu prin reteaua intranet. Conducerea IPJ Dolj a subliniat faptul ca politistii mai „rotofei“ nu pot scapa de probele sportive. In cazul in care un om al legii nu reuseste sa treaca de probele sportive, acestuia i se da un termen de pregatire si va fi evaluat pâna când obtine macar calificativul de trecere.


Politistii slab pregatiti, in pericol


Toti politistii invata pe rupte pentru ca, la doua calificative de nesatisfacator obtinute, sunt pusi pe liber. In pericol sunt cei care la evaluarile anterioare au fost evaluati cu nesatisfacator. „Calificativele slabe obtinute de politisti la aceasta verificare le afecteaza promovarea in plan profesional. La doua calificative de nesatisfacator obtinute de un lucrator al IPJ se inceteaza raportul de munca“, a mai spus comisarul-sef Badea.


Pâna in acest moment, dupa sustinerea probelor sportive si de tragere, politistii doljeni au obtinut rezultate bune. Rezultatele finale vor fi cunoscute dupa 28 noiembrie, ziua in care se va incheia evaluarea cadrelor IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS