21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBacalaureat la 40 de grade

Bacalaureat la 40 de grade

Tensiunea si emotiile candidatilor la examenul national de bacalaureat au atins cote maxime ieri, când temperaturile au crescut considerabil.


Canicula inregistrata pe parcursul zilei de ieri i-a pus in dificultate atât pe profesori, cât si pe candidatii doljeni, care s-au declarat extrem de obositi la iesirea din sali. „Oboseala si nervii intinsi la maximum si-au facut simtita prezenta. Nu stiu cum au fost evaluatorii in prima zi, dar azi au fost extenuati. Trebuie sa recunoastem ca ne este greu, dar vom trece si peste asta“, a spus M. Anghel, din Craiova, care astepta cu sufletul la gura sa intre in sala de examen. Un punct de vedere asemanator l-a avut si presedinta comisiei judetene de bacalaureat, inspector scolar general adjunct Geanina Chirigiu. „Starea de spirit a oamenilor, candidati si profesori, este relativ buna. Sa stai de dimineata si pâna seara la 20.30 doar in scoala nu este o placere prea mare. Sticlele cu apa minerala au fost suplimentate atât pentru elevi, cât si pentru profesori. Incidente prea mari nu au existat, dar au fost“, a spus presedinta comisiei de examen.


A picat din cauza fituicilor


Potrivit reprezentantilor ISJ Dolj, in prima zi a probei de bacalaureat au fost programati la Limba si literatura româna – oral 3.575 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 3.573 au fost declarati de comisia de examinare admisi, iar doi respinsi. „Unul dintre liceeni a luat nota sub cinci si astfel nu a putut promova examenul, iar cel de-al doilea a fost eliminat deoarece a fost prins de vicepresedintele comisiei de examinare cu fituici asupra lui. In rest, examenul a decurs in conditii normale“, a explicat Geanina Chiriugiu. Si ieri, in a doua zi a examenului oral de Limba româna, candidatii s-au descurcat acceptabil. „Azi am avut programati mai putini candidati decât in prima zi, aproximativ 3.000 de liceeni. Notele obtinute de tineri sunt bunicele, dar nu au mai curs râuri de zece“, a precizat Chirigiu.


Calendarul bacalaureatului


Miercuri si joi (28 – 29 iunie) are loc proba orala de limbi moderne. Liceenii vor fi examinati de comisia de bacalaureat la disciplinele: engleza, franceza, germana, rusa si italiana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII