20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCurent gratis, la presiunea romilor

Curent gratis, la presiunea romilor

Reprezentantul Sucursalei Craiova a Electrica SA, Stefan Croitoru, a acceptat sa rebranseze la curent blocul N3, desi nimeni nu-i poate promite, oficial, vreun ban in 2006 pentru energia furnizata.


Romii veniti alaltaieri sa protesteze sub geamul primarului pe motiv ca au ramas fara curent n-au pierdut, aparent, timpul. De astazi, locatarii din N3 vor avea din nou energie electrica, desi, oficial, nimeni nu poate onora factura catre Sucursala de distributie Craiova a Electrica SA. Pusa la dospit, aceasta factura va exploda la momentul oportun in favoarea proprietarilor blocului N3, Victor Bica si fiul sau, care deocamdata trec sub tacere „aventura“ directorului Electrica Craiova, Stefan Croitoru, omul care da curent te miri cui, dar cere bani la primarie. Patronul firmei General Comi, Victor Bica, refuza orice comentariu, desi fiul sau isi exprimase cu putin timp in urma intentia de a vinde blocul N3 municipalitatii, la pachet cu chiriasi si datorii catre Electrica. Primaria, la rândul ei, a virat si ea ce-a avut de virat catre Electrica, in urma cu o luna: 116 milioane de lei, in baza Legii persoanelor marginalizate, pentru 16 romi din N3 care au dosar de ajutor social. „Aceasta a fost singura plata pe care o puteam face in anul 2006, conform legii, catre furnizorul de energie electrica. Pentru consumul din N3 primaria nu are nici un drept sa mai vireze vreun ban in acest an“, a declarat Ileana Marica, sefa Serviciului plati asistenta sociala, din cadrul Primariei Craiova. Autoritatile nu stiu la aceasta ora cât din restantele de 300 de milioane de lei despre care oamenii Electrica spun ca s-ar fi inregistrat, de fapt, la N3, revine insa celor 16 asistati social si cât celorlalte 52 de persoane care locuiesc in acest bloc, dar nici cine o sa plateasca diferenta. Directorul Directiei asistenta sociala, Rodica Tenea, presupune ca Electrica tine cont de faptul ca a primit, totusi, niste bani: „Administratia poate incheia un contract de furnizare cu Electrica potrivit Legii persoanelor marginalizate si este posibil ca societatea sa aprecieze ca se va putea baza si la anul pe o astfel de relatie. Suntem totusi in anul 2006, nu e normal sa avem intr-un oras precum Craiova oameni care sa nu beneficieze de energie electrica“.


Lumina fara acte


Stefan Croitoru, seful Sucursalei de distributie Craiova, a refuzat orice comentariu. Angajatii primariei sustin in cor ca Stefan Croitoru a mutat artificial scandalul luminii romilor in primarie, desi stia foarte bine ca pentru 2006 nu mai are de incasat bani de la bugetul local. De asemenea, ei mai spun ca directorul Electrica Craiova nu a prezentat vreun document oficial prin care sa demonstreze ca a solicitat proprietarilor blocului N3 vreun demers pentru reglementarea furnizarii individuale a curentului in imobil. Mentionam ca toti cei 68 de craioveni depistati in blocul N3 la inceputul saptamânii de catre inspectorii primariei locuiesc fara contract de inchiriere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII