11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLicitatii esuate la Primaria Craiova

Licitatii esuate la Primaria Craiova

Licitatiile organizate de administratia locala craioveana, pentru achizitionarea de diverse servicii sau produse, au devenit in acest an o adevarata loterie. Aproape nici una dintre acestea nu a avut sorti de izbânda de la prima incercare, edilii fiind obligati sa repete licitatiile si de trei ori.


Cele mai noi esecuri in stabilirea unui câstigator sunt licitatiile pentru reamenajarea fântânii arteziene din zona Cercului Militar, stabilirea proiectantului parcarilor din perimetrul Universitate – Valea Vlaicii si a furnizorului de indicatoare rutiere.


Primul obiectiv propus de alesii locali la capitolul fântâni arteziene, in acest an, situat in zona Cercului Militar, a dus lipsa de petitori inca de la prima licitatie, când nu s-a prezentat nimeni. „Am anuntat in presa, dar si in Monitorul Oficial si spre surprinderea noastra nu a venit nimeni. Joi, când am organizat din nou licitatie, s-a prezentat un ofertant, dar acesta nu avea actele complete, prin urmare am amânat-o din nou. Astfel de situatii au devenit insa permanente la primarie“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Nici cele doua licitatii care s-au desfasurat ieri nu au fost de bun augur. Edilii au decis sa stabileasca alta data si in cazul desemnarii proiectantului pentru parcarile din zona Universitate – Valea Vlaicii. Si comisia de stabilire a furnizorului indicatoarelor rutiere a ramas cu buza umflata.


„S-au prezentat doua persoane, insa una nu indeplinea conditiile necesare, situatie in care am fost nevoiti sa amânam licitatia pentru o data ulterioara“, a spus Adriana Motocu, director Directia Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala. Cu aceleasi probleme s-au confruntat autoritatile locale si la stabilirea firmei care va demara actiunile de dezinsectie si deratizare la nivelul municipiului, acestea vazându-se obligate sa organizeze licitatia de doua ori. Sumele stabilite la aceste capitole nu au fost facute publice, pentru ca participantii sa nu ofere preturi mai mari decât cele reale.


Mai mult noroc a avut Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova, care a organizat ieri licitatie prin Bursa de Marfuri pentru cumpararea a 50 de autobuze. Potrivit directorului Virgil Boboc, 15 firme au cumparat caietul de sarcini, iar câstigatorul va fi cunoscut la inceputul saptamânii viitoare.


Urmatoarea licitatie programata de municipalitate este pe 26 iunie, obiectivul fiind construirea fântânii arteziene din zona Ciuperca. Daca va fi gasit un câstigator pentru aceasta, lucrarile ar urma sa fie demarate la inceputul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS