17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalClarisa Nitu - fetita fara identitate

Clarisa Nitu – fetita fara identitate

Soarta micutei abandonate in curtea Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copiilor intre zero si doi ani, in urma cu aproximativ doua luni si jumatate, a ramas si pâna in acest moment incerta.


Clarisa Nitu a implinit intre timp un an si noua luni, neavând alaturi pe cea care i-a dat viata. Copila se afla in continuare la Mariana Smarandache, asistenta maternala profesionista care a luat-o in ingrijire, chiar din momentul când a fost gasita pe strada. „S-a stabilit ca micuta Clarisa sa ramâna in continuare in regim de plasament. Atunci când parintii au fost chemati in fata instantei sa isi recunoasca fetita si sa-si asume vinovatia, acestia au venit fara nici un fel de document al copilei asupra lor, neputând astfel sa faca dovada ca fetita este a lor. Nici macar certificatul de nastere nu l-au avut, motivând ca actele Clarisei se afla in Austria, acolo unde s-a nascut. Nu au prezentat de la acea infatisare in fata instantei, de la care au trecut aproape doua luni, documentele, iar pâna la clarificarea situatiei, micuta va ramâne la asistentul maternal. Mama copilei nu si-a justificat in nici un fel motivul abandonului, mentionând insa doar ca regreta gestul si ca isi vrea fiica acasa“, a declarat Cornel Baloiu, purtator de cuvânt al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj.


In plus, reprezentantii DGASPC Dolj au mentionat ca acest caz este unul cu totul special si impresionant având in vedere ca micuta este perfect sanatoasa si ingrijita, dar ca astfel de abandonuri de copii, lasati in strada sau spitale, se intâlnesc in Craiova o data la câteva luni.


In ciuda faptului ca mama si-a abandonat copila pe strada, legea este de partea ei, putând face in orice moment recurs si având sanse de câstig, insa doar in momentul când poate prezenta certificatul de nastere al micutei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS