17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeile Craiovei au inceput sa ia fata barbatilor

Femeile Craiovei au inceput sa ia fata barbatilor

Au cariere de succes, sunt implicate in viata publica sau politica a urbei, ocupa functii de conducere in institutiile importante din Craiova. Daca esti destul de norocos poti lucra alaturi de ele sau le poti intâlni in timpul unei plimbari prin oras.


Nicoleta Miulescu, secretar al Primariei Craiova, Ileana Ciutan – directoare executiva a Casei Judetene de Pensii Dolj, Cristina Mariana Calangiu – manager al Spitalului de Urgenta Craiova, Marinela Bogheanu – directoarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Amelia Etegan – directoarea Centrului pentru Conservarea si Valorificarea Traditiei si Creatiei Populare al Judetului Dolj sunt doar câteva dintre femeile care au facut cariera in Craiova. La aceste nume se pot adauga câteva sute, chiar mii de femei care pot fi trecute pe o lista neoficiala a celor care au reusit.


A luptat pentru egalitatea sanselor femeilor


Multe din craiovence s-au implicat cu succes si in viata politica, ajungând sa fie chiar reprezentantele Doljului in Parlamentul României. „Nu m-am multumit sa fiu un simplu invitat la manifestarile organizate in orasul nostru. Am incercat de fiecare data sa imi aduc propria contributie. Chiar ma gândesc serios sa redactez o carte despre experientele traite in acei ani… M-am regasit printre persoanele care au tinut cu orice pret sa formam o comisie pentru egalitatea de sanse a femeilor in România, am tinut intotdeauna sa polarizez in jurul meu cât mai multe femei“, a mentionat Maria Antoaneta Dobrescu, directoarea Liceului de Arta „ Marin Sorescu“, din Craiova si fost senator de Dolj. Desi este implicata in tot felul de actiuni, directoarea Liceului de Arta are deja liste de prioritati pentru urmatorii câtiva ani: managementul educational in scoli, organizarea unor concursuri nationale de interpretare instrumentala, dar si concurs de arte prin corespondenta etc.


Cariera cere sacrificii


Monalisa Galeteanu, parlamentar de Dolj in Comisia de Invatamânt, considera ca pentru o reputatie de persoana publica, femeile trebuie sa dea dovada de foarte multa seriozitate. „Când ocupi o functie de conducere trebuie sa ai foarte multa stiinta de carte, sa fii recunoscuta astfel ca lider. Mi-a fost foarte greu sa-mi cladesc o cariera, dar totul s-a intâmplat natural, mi-am luat toate examenele la timp, au urmat doctorate si cursuri nenumarate de perfectionare. Din pacate, mi-am dorit cariera, iar tributul pe care a trebuit sa il platesc a fost familia; am neglijat viata personala si nu m-am casatorit nici pâna acum. Nu m-am resemnat insa, voi intemeia o familie“, a spus Monalisa Galeteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII