16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii, mai superficiali decât elevii

Profesorii, mai superficiali decât elevii

Inscrierea candidatilor – doritori de a intra in invatamântul preuniversitar doljean – la concursul de titularizare din acest an i-a scos din minti pe membrii comisiei de mobilitate, deoarece o parte dintre doritorii „de a sta pe scaunul profesorului“ s-au dovedit a fi chiar mai superficiali decât elevii.


O parte din candidatii care si-au manifestat anul acesta intentia de a intra in invatamântul preuniversitar doljean, prin concursul de titularizare, s-au dovedit a fi inca de la inceput slab pregatiti. Din cele spuse de membrii comisiei de inscriere (mobilitate), multi dintre cei care au dorit sa ocupe un loc la catedra s-au dovedit superficiali, indiferenti, chiar nepasatori. „Nu am crezut nici o clipa ca asa ceva este posibil. Onoratii nostri candidati habar nu aveau pe ce lume se afla. Superficiali, au luat acest concurs in derâdere. Desi li s-a dat totul mura-n gura, nu au priceput mare lucru. Au venit sa se inscrie fara a deschide cel putin o data metodologia de examen. Asemenea celor din anii trecuti, vin sa sustina un concurs, dar nici ei nu stiu de fapt ce vor!“, a precizat prof. Danut Anghel, membru al comisiei de inscriere.


Dezinteresul „viitorilor dascali“ a fost confirmat si de alti membri ai comisiei, care au mentionat ca o parte dintre cei inscrisi nici formularele tip nu le-au completat conform metodologiei. „Ce sa va spun, este jenant. Unii au gresit chiar si la completarea datelor despre propriile studii. In loc de Facultatea de Litere, pe care multi dintre ei au absolvit-o, au trecut profil Litere. La multi dintre ei, nici casuta de participare la examen nu era bifata, iar in momentul in care ii intrebam, scoteau pixul din buzunar sa completeze… A fost cumplit, dar a fost o experienta!“, a adaugat alt membru al comisiei.


Candidatii – intârziati la propriile inscrieri


Ultima zi a inscrierilor – duminica, 21 mai – dinaintea inceperii probelor practice ale examenului de titularizare din perioada 23 mai-14 iunie s-a dovedit extrem de grea. Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena i-a incurcat pe viitorii profesori. Potrivit membrilor comisiei de inscriere, candidatii au intârziat la propriile inscrieri. „Am stat o zi intreaga sa-i asteptam si abia spre seara au binevoit sa apara. Tocmai cei interesati nu s-au prezentat. Daca si la proba scrisa din luna iulie se vor prezenta in aceeasi situatie, nu se stie cine-i va mai invata carte pe elevii nostri“, a completat prof. Danut Anghel. Spusele profesorului au fost confirmate si de nota telefonica emisa ieri, 23 mai, in regim de urgenta, de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj chiar in prima zi a demararii probelor practice.


Nota telefonica


„Candidatii care nu se prezinta urgent la centrele de examen pentru validarea fiselor tip nu vor putea ocupa un post in anul scolar 2006-2007“. Semneaza inspector scolar general adjunct, prof. Geanina Chiriu, presedintele comisiei de inscriere (mobilitate) din cadrul ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII