15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVictor Ponta vrea capul lui Manţog

Victor Ponta vrea capul lui Manţog


Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, deputat de Gorj, şi-a criticat dur, într-o conferinţă de presă, colegii de alianţă din cadrul Organizaţiei Judeţene a PD-L, cerând cu insistenţă debarcarea lui Ionel Manţog din fruntea Complexului Energetic de la Turceni. Negocierile între cele două partide sunt blocate de trei săptămâni.

 

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a criticat în termeni duri colegii din Alianţa PSD – PD-L. Despre deputaţii democrat-liberali Ponta a spus că se comportă ca nişte „papagali“, iar despre Ionel Manţog, că doreşte să fie schimbat „în procent de 101%“ din funcţia de director al Complexului Energetic de la Turceni. Victor Ponta nu a rostit nici un nume de potenţial partener de dialog, atunci când a fost întrebat cu cine ar fi dispus să discute din cadrul PD-L, pentru a relua negocierile dintre pesedişti şi democrat-liberali. Acestea au fost blocate în urmă cu trei săptămâni, după ce social-democraţii i-au acuzat pe democrat-liberali că au luat toate posturile de conducere din minerit şi energie, respectiv şefiile Complexurilor Energetice de la Rovinari şi Turceni, precum şi conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Comisiile de negociere ale PSD şi PD-L s-au deplasat de mai multe ori la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul economiei, Adriean Videanu, dar situaţia a rămas blocată.

 

„Vreau în procent de 101% schimbarea lui Manţog“

 

Deputatul Victor Ponta declară că nu va accepta niciodată ca directorii unităţilor din minerit şi energie să fie politicieni şi va susţine oricând directori-specialişti, chiar dacă aceştia provin din PSD sau PD-L. „Am fost în 2005 şi 2006 împotriva celor care au condus mineritul şi energia şi nu am cum să mă dezic acum. Am susţinut mereu profesioniştii pe posturi. Am fost împotriva pedelistului Liviu Andrei, la Inspectoratul Şcolar, pe care nu l-am considerat niciodată un profesionist. Vin acum parlamentarii Militaru şi Ruşeţ, care nu au habar ce se întâmplă, li se dă o chestie şi ei o recită. Cei care fac astfel se numesc papagali. Dar nu mă supăr pe dânşii pentru că sunt nevinovaţi. Stăteau în faţa uşii biroului ministrului Videanu ca nişte mieluşei şi a trebuit să vin eu să îi bag. Eu am o relaţie apropiată cu domnul Videanu. Ne spunem pe nume. Dar avem opinii diferite în anumite probleme. Dânsul nu ştie ce se întâmplă la Gorj, decât ce i se spune. Dânsul nu îşi va asuma răspunderea dacă vor fi privatizate pe nimic complexurile energetice, întrucât aşa i s-a transmis din teritoriu. Nu am dat şi nu-mi voi da niciodată acceptul pentru ca Ionel Manţog să fie director la Turceni. Noi nu putem fi nici parteneri şi nici aliaţi. Relaţia noastră personală nu poate afecta relaţia între partide. Domnul Manţog nu e un profesionist, ci un om politic cu grave probleme de justiţie. E, în schimb, un om bun de presă. Are trust: pierde un ziar, îşi face altul. Vreau în procent de 101% schimbarea lui Manţog de la Turceni. Dacă vor să fie numai pedelişti în minerit şi energie, atunci şi noi, la ministerele noastre, o să lucrăm numai cu pesedişti“, a declarat Victor Ponta.

 

Manţog cere reluarea negocierilor

 

Ionel Manţog, liderul PD-L Gorj şi director al Complexului Energetic de la Turceni, a declarat că filiala pe care o conduce doreşte să se menţină pe o poziţie neconflictuală, în raport cu atacurile dure, lansate de Victor Ponta. „Noi vrem să fie linişte. Eu nu cred că toţi membrii PSD sunt de acord cu Ponta. Fac apel la conducerea PSD Gorj să ne strângem la masa negocierilor. Nu vrem să ne antrenăm în conflictele declanşate, nu ştim din ce motive, de Victor Ponta. Cer public celor de la PSD să facă o listă cu specialişti, ca să ne putem măsura în specialişti, dacă se susţine că suntem neprofesionişti. Directorii din minerit şi energie nu se negociază la Gorj, ci la Bucureşti. Domnul Ponta a fost cu noi toţi acolo la domnul Videanu, la discuţii, şi a stat ca un mieluşel şi ştie el de ce a stat aşa. Vreau să-i contactez, în această săptămână, pe domnii Cârciumaru şi Călinoiu, să le reiterez invitaţia de a sta la masa negocierilor, să stabilim unde ne întâlnim. O să invităm şi parlamentarii, inclusiv pe domnul Ponta. Am înţeles că mi-a făcut colegii papagali. Nu am de făcut decât un singur comentariu: ştim cum a ieşit parlamentar Ponta, cu ajutorul lui Cârciumaru şi în împrejurările care au fost. Iniţiativa privatizării complexurilor energetice de la Rovinari şi Turceni i-a aparţinut fostului ministru Dan Ioan Popescu şi, dacă nu mă înşel, a fost coleg de partid cu domnul Ponta. Cei care spun acum altceva sunt nişte neruşinaţi“, a replicat Ionel Manţog.

Condescu e legătura

 

Singurul care pare să îi poată împăca pe Victor Ponta şi Ionel Manţog este preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu. Deputatul Victor Ponta nu a negat că îl cunoaşte foarte bine pe Condescu şi că îl leagă o relaţie de amiciţie de acesta. La rândul său, Ionel Manţog a fost susţinut în permanenţă de Marin Condescu, atât la partid, cât şi când a ajuns secretar de stat la Ministerul Economiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU