16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiJuveţii, ca Juventus

Juveţii, ca Juventus

Craiova a umilit campioana ediţiei trecute, 4-1 cu CFR Cluj! De mulţi ani n-am avut parte de un asemenea joc bun al Universităţii. După primele două meciuri nereuşite în acest retur, Ştiinţa a redevenit echipa frumoasă din turul de anul trecut, dar probabil că nici cel mai optimist fan nu a pariat pe o victorie la un asemenea scor. Jos pălăria, cum ar zice marele Balaci, în faţa oltenilor care au făcut duminică seară un meci de zile mari, de povestit.

CFR Cluj şi AS Roma, foste adversare în Liga Campionilor, au pierdut în acest weekend la acelaşi scor, 1-4, în faţa a două echipe-tăvălug, Universitatea Craiova şi Juventus. Nu fac alte comparaţii, nu vreau să supralicitez victoria oltenilor, dar iată că echipa-fanion revine în prim-planul fotbalului românesc, ceea ce reprezintă cea mai bună veste pe criza asta. Pentru toată suflarea Ştiinţei, următorul meci de acasă, derbiul cu Dinamo, va fi examenul acestui retur, oltenii nereuşind să învingă, în ultimii ani, gruparea din Ştefan cel Mare. Ce bine
le-ar sta „câinilor“ lui Borcea o botniţă aplicată pe „Ion Oblemenco“ chiar de ziua „Strâmbului“! (Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, este născut pe 8 aprilie, iar meciul Universitatea – Dinamo se joacă miercuri, 8 aprilie – n.r.).

Meciul Craiova vs. Cluj s-a văzut la TV, iar comentarii şi declaraţii despre acest rezultat se vor face probabil până în ajunul întâlnirii cu Oţelul Galaţi, aşa că nu mai stăruiesc asupra victoriei de duminică. Aş vrea însă să remarc câteva aspecte care au dus şi ele, păstrând proporţiile, la reuşita în faţa campioanei: arbitraj corect, suporteri admirabili!

Băieţii au jucat la maximum, s-au autodepăşit, antrenorii au pregătit bine meciul, iar acum patronul trebuie să-i şi răsplătească pe eroii de duminică, nu?

L-am zărit la meciul Ştiinţei şi pe Sorin Cîrţu. Era bucuros pentru succesul Universităţii, dar încă marcat de semieşecul echipei lui, Pandurii – FC Braşov 0-0. Atât antrenorul Cîrţu, cât şi preşedintele Condescu au dreptate: este un rezultat nedrept, iar arbitrul Alexandru Tudor a greşit. Nu comentez, ca de obicei, arbitrajul, dar, când sunt evidente greşelile, nu poţi să taci. Altul ar fi fost rezultatul final dacă Tudor ar fi acordat două lovituri de la 11 metri care, realmente, au fost. Degeaba însă discutăm. Rezultatul de pe tabela de marcaj rămâne acelaşi, iar echipa lui Cîrţu este pe un loc periculos, 13, dar absolut nemeritat.

Ce a mai fost în această etapă? Câteva rezultate aşteptate, cum ar fi victoriile moldovenilor de la Vaslui şi Iaşi asupra Farului, respectiv Gloriei Bistriţa, victoria „nepreţuită“ a lui Dinamo la Gloria Buzău şi succesul Rapidului în faţa Oţelului. Urziceni a pierdut la Mediaş (0-1), Timişoara n-a putut învinge pe Otopeni (2-2). FC Argeş – Steaua (2-2) este un meci care a avut de toate – spectacol, emoţii, ratări, nervi, dar care a (cam) scos pe „marea“ Steaua din cărţile titlului visat de „oier“.

Acum, toate drumurile fotbalului românesc duc la Constanţa, acolo unde „tricolorii“ trebuie să se autodepăşească pentru a învinge Serbia. Poate dă gol Florin Costea şi astfel îi face un cadou deosebit lui „Burtă“ de ziua lui! (Gabriel Boldici, poreclit de coechipieri „Burtă“, îşi aniversează ziua de naştere sâmbătă, 28 martie – n.r.). Baftă, România!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS