18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSă redevenim un neam de piatră!

Să redevenim un neam de piatră!

Pentru că de un an şi ceva provincia îşi permite să pună la punct cluburile din Bucureşti, Federaţia, Liga şi Comisiile de Arbitraj au început să facă jocurile în favoarea Capitalei.
În meciurile din tur, Steaua, Dinamo şi Rapid cu greu s-au putut impune fără ajutorul celor care ar trebui să facă dreptate, aşa că toţi cei defavorizaţi au ieşit cu diverse acuze.
Sancţiunile au venit imediat din partea oamenilor de la Ligă, jigniţi de faptul că, mai nou, cluburile din provincie au tupeul şi pretenţia să fie arbitrate corect. Doar nu e nimeni nebun din Federaţie sau Ligă să lase campionatul românesc din mână „miticilor“ şi să-l arunce într-o dominaţie a provinciei.
Şi pentru că adevărul trebuie ascuns, în momentul în care un patron declară că arbitrul l-a furat, „federalii“ îi trimit acestuia amenzi-record să-l sperie sau să-l tempereze forţat şi să abată atenţia mass-media către amenda în sine, nu către acţiunile „bezmeticului“ de la centru sau tuşă din cauza căruia s-au născut acele acuze.
Patronul Ştiinţei are la activ două astfel de amenzi, cele mai mari din fotbalul autohton, pentru că a declarat că a fost furat. Hoţia a fost văzută de toată ţara, dar arbitrii respectivi nu au păţit nimic, singurul care a suportat dreptatea forurilor fiind Mititelu, care s-a trezit şi cu punctele pierdute, dar şi cu ditamai amenzile de plătit.
Nu suntem primii sancţionaţi, dar în mod cert suntem cei dintâi ca total al celor două sancţiuni. Şi mai penibil este că „prietenii fotbalului românesc“ au voie să se jignească între ei, să transforme şi aşa precarul fotbal autohton într-o cocină de porci şi să afirme vrute şi nevrute, ca la final, cu un zâmbet zeflemitor faţă de orice idee de dreptate şi corectitudine, să spună că-şi retrag afirmaţiile şi astfel să scape de orice pedeapsă.
În faţa acestor abuzuri de tip securist, trebuie să stăm cu toţii uniţi. Să refuzăm să devenim servili şi să spunem lucrurilor pe nume în continuare.
Chiar dacă nu le vom da ceea ce vor foştilor câini Lupescu şi Prunea, care ar trebui probabil „castraţi“ ca să-şi piardă orice urmă de alb-roşu din organism şi să înce-teze să-i facă jocurile lui Dinamo în sezonul actual, măcar vom rămâne la fel de luptători şi de drepţi în faţa aceluiaşi sistem viciat din trecut.
Nu trebuie să existe suporter oltean care să se bucure în momentul actual. Nu contează că amenzile contabilizate în urma declaraţiilor la nervi ale lui Mititelu depăşesc cu mult pe cele strânse în urma unor gesturi, tot la nervi, ale suporterilor.
Nu trebuie să ne arătăm unii pe alţii cu degetul, pentru că interesul general este ca Universitatea să prindă o cupă europeană la final de sezon.
Şi, tocmai datorită acestui ţel comun, trebuie eliminate conflictele şi orice păreri personale care ne-ar putea destrăma. Deşi nu trebuie uitate anumite abuzuri făcute de conducerea actuală în acest tur, nu trebuie să stăm dezbinaţi în faţa abuzurilor venite dinspre „mafia“ din Bucureşti.
Nu a fost uşor nici în trecut, când s-au câştigat trofee în faţa echipelor şi brigăzilor bucureştene, dar, ca şi atunci, trebuie să ne menţinem mândri şi corecţi. Nu trebuie să le cântăm în strună celor de la Ligă sau să plecăm capul în faţa unui abuz.
Numai luptând şi câştigând putem demonstra cât de mici şi de penibile au fost tentativele lor de a ne doborî.
Numai dacă rămânem uniţi putem forma acel neam de piatră din cântecele lui Tudor Gheorghe, neam pe care nu l-a putut pune la pământ nimeni în istorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII