18.7 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTitlul se joacă în provincie

Titlul se joacă în provincie

Dinamo – Steaua 2-1. Scriam în editorialul trecut că aş vrea ca provincia să câştige şi ea un titlu, că de la ultimul, al Craiovei în 1991, au trecut prea mulţi ani. Iată că Dinamo a făcut ca titlul să poposească, probabil, în provincie, la CFR Cluj, dar abia miercuri vom afla deznodământul. Mărturisesc că nu mă aşteptam la acest final, 2-1 pentru „câini“. De ce? În toată săptămâna premergătoare derbiului au fost multe contre şi speculaţii între cele două candidate la titlu, Steaua şi CFR, la mijloc fiind Dinamo. Am avut impresia că titlul va rămâne în Capitală, impresie care s-a bazat pe multe lucruri colaterale terenului propriu-zis de joc. Era vorba, de fapt, de un fel de sfidare a provinciei care din 1991 încoace tot aşteaptă… Ora exactă s-a dat, cum spuneam, duminică seară, pe stadionul „Dinamo“, Steaua fiind învinsă la capătul unui meci senzaţional în care Dinamo a demonstrat că atunci când se mobilizează poate să câştige, cum a făcut-o şi în Giuleşti, cum a putut să se impună în faţa modestei echipe a lui Gigi Becali. Victoria dinamoviştilor este (şi) a suporterilor, uniţi cu jucătorii în lupta cu rivala de decenii, Steaua. Unii acţionari ai lui Dinamo râdeau, alţii parcă plângeau! Explicabil, unii dintre cei pripăşiţi prin curtea din „Ştefan cel Mare“ n-au nici o treabă cu istoria fotbalistică de acolo sau cu rivalitatea tradiţională dintre Steaua şi Dinamo.
CFR Cluj – Gloria Bistriţa 1-0. Nu s-a pus nici un moment problema învingătorului, gazdele dominând şi la propriu, şi la figurat adversarul, contabilizând cele trei puncte necesare în tentativa ardelenilor de a fi câştigători ai campionatului. Bistriţenii s-au prezentat la Cluj cu multe feţe noi, jucători de perspectivă, dar care n-au putut să surprindă organizarea bună a gazdelor.
Gloria Buzău – Universitatea Craiova 1-0. Deznodământul acestui meci era anticipat. Suporterii au putut vedea de toate în acest meci, unul capital pentru echipa-satelit a lui Gigi Becali… La Buzău, am văzut două echipe tinere, cu mulţi jucători care promit. Păcat însă că aceia cu ceva experienţă competiţională (de la Craiova) ne-am cam luat la mişto, ca să zic aşa. Mişto au făcut însă de ei pentru că suporterii Ştiinţei nu acceptă compromisuri ş.a.m.d.
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Mioveni 1-0. Nu s-a întâmplat nici o minune în meciul important de la Târgu Jiu. Dacia a pierdut şi, din păcate pentru oltenii mei dragi de acolo, a retrogradat.
Rapid – UTA Arad 2-3. Giuleştenii, bulversaţi probabil de evenimentele destul de neclare de la club, s-au jucat cu nervii suporterilor şi ai celor care ţin cu echipa de sub podul Grant. Rapidiştii riscă să piardă locul trei, în timp ce UTA şi-a făcut baremul.
Unirea Urziceni – FC Vaslui 2-0. De câteva etape, fosta echipă a lui Dorinel Munteanu nu joacă mai nimic. Şi ce pretenţii erau prin târgul vasluian!
Poli Iaşi – „U“ Cluj 3-0 şi Ceahlăul Piatra Neamţ – Poli Timişoara 2-1. Cele două meciuri le-aş cataloga simplu: „masa tăcerii“ între  moldoveni şi ardeleni.
Mâine se dispută ultima etapă a acestei ediţii nebune de campionat, cu două meciuri de luat în seamă. La Cluj, derbiul local „U“ – CFR hotărăşte campioana, o întâlnire decisă probabil nu numai în teren, ci şi în afara lui. Prevăd o întâlnire furtunoasă! Universitatea continuă să aibă un cuvânt hotărâtor în privinţa celei de-a patra echipe care va retrograda: Ceahlăul sau Gloria Buzău? Întrebarea este pe cine retrogradează Craiova? După evenimentele din ultimele două etape, Ştiinţa vrea ca Steluţa să rămână în Liga I…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU