15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO lume mai bună pentru borfaşii noştri

O lume mai bună pentru borfaşii noştri

„Termenele de prescripţie şi pedepsele pentru infracţiunile prin care s-au produs pagube cu valoarea între 200.000 şi 30.000.000 lei se vor reduce semnificativ prin simpla modificare a definiţiei „consecinţelor deosebit de grave“, incriminare cu dedicaţie pentru jurnalişti, adică de la doi la şapte ani de închisoare pentru difuzarea publică de înregistrări audio sau video care dezvăluie comiterea de infracţiuni, limitarea duratei anchetei penale la şase luni, cu posibilitatea de prelungire doar în circumstanţe excepţionale, interceptările nu se mai pot efectua decât după începerea urmăririi penale, dar în acest moment persoana trebuie sa fie informată că este investigată, orice parte din proces poate cere anchetarea altor persoane, fapt care va genera întârzieri şi blocaje în procesul penal“ – acestea sunt câteva din cadourile făcute borfaşilor de onorabilii noştri parlamentari sau poate de către nişte borfaşi altor borfaşi, nu ştiu cum să evalueaz gestul politic prin care Codul Penal şi Codul de Procedură Penală au fost modificate în parlament.

În văgăuna cu hiene s-a instalat panica după episodul penibil cu mita în formă de palincă şi cârnaţi primită de Remeş şi demascată în direct, la televizor. Ce s-au gândit hienele? Hai să o punem de o modificare a regulilor, chiar acum, în timpul jocului, hai să le luăm jucăriile la domnii procurori şi să avem somnul liniştit, să ne bucurăm de hoitul acestei ţări! Dacă citim cu atenţie modificările operate asupra celor două legi care fundamentează şi organizează reacţia de autoapărare a societăţii împotriva infractorilor, vom observa că doar cu un mic efort, parlamentarii care le-au propus şi votat ar fi reuşit să obţină chiar imunitatea în beneficiul unor indivizi care au comis fapte penale precum cele pentru care sunt incriminaţi diverşi oameni politici ca Remeş, Copos, Năstase etc.

Demersul parlamentarilor este simplu de explicat. Dacă aceste modificări s-ar promulga, atunci mulţi dintre ei ar scăpa de anchetele, de acuzaţiile pe care le suportă sau urmează să le suporte pentru anumite fapte de natură penală. Parlamentul României ne dovedeşte că începe să fie principalul duşman al democraţiei, prin atitudinea lor parlamentarii alimentând soba în care preşedintele Băsescu îşi arde inamicii politici şi cu a cărei căldură îşi hrăneşte orgoliul de despot luminat. Parlamentul, preşedintele Băsescu şi guvernul Tăriceanu II nu mai pot fi pentru români nişte piloni ai societăţii democratice. Un parlament care încearcă să-i facă scăpaţi pe politicienii infractori, un şef de stat cu apucături de monarh feudal şi un guvern ai cărui membri au ajuns să ia penibila şpagă în cârnaţi, palincă şi ceva mărunţiş în euro nu sunt altceva decât nişte fantome bolnave a ceea ce ar fi normal să reprezinte aceste instituţii într-o ţară membră a Uniunii Europene.

Aşa cum scria acum câteva zile o publicaţie occidentală, în condiţiile actuale România nu ar avea şanse să adere la Uniunea Europeană. Bafta noastră că Uniunea asta ne-a acceptat acum aproape un an, mai mult datorită intereselor ei la Marea Neagră şi în Balcani, decât datorită progreselor noastre în ale democraţiei. Violată, desfigurată, făcută poştă între mai-marii politichiei, democraţia românească dă semne că moare, ca orice prostituată care a fost solicitată mai mult decât îi permite condicuţa. Buimăciţi, românii îşi fac cruce, oftează şi pleacă în goană spre ogoarele de căpşuni ale Spaniei. Noapte bună, România, orice s-ar alege de tine…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU