17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCazul sinuciderii soțului polițistei din Olt: copiii vor fi plasați în regim de urgență

Cazul sinuciderii soțului polițistei din Olt: copiii vor fi plasați în regim de urgență

 Cei trei minori ai fostei polițiste Melania Renghea, în prezent încarcerată pentru tentativă de omor la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, vor fi plasați în regim de urgență la bunici, după ce soțul acesteia s-a sinucis, joi după-amiază.
 
Soțul polițistei care în decembrie 2012 și-a înjunghiat superiorul direct, acuzându-l de viol, s-a sinucis joi după-amiază. În grija acestuia rămăseseră, după încarcerarea femeii, în cursul anului trecut, cei trei copii minori. În fapt, părinții fostei polițiste se ocupau de îngrijirea nepoților, la locuința acestora din Slatina, în timp ce bărbatul locuia în satul Proaspeți, comuna Curtișoara, lângă Slatina, într-o locuință pe care socrii bărbatului o dăruiseră fiicei lor.
DGASPC Olt a stabilit ca minorii să fie plasați în regim de urgență la bunicii materni. „Am invitat-o pe bunica maternă luni, la DGASPC, pentru a institui plasament în regim de urgență, urmând să discutăm ce au de făcut. Există două situații: dacă odată cu condamnarea penală a mamei minorilor s-a dispus și interzicerea anumitor drepturi asupra copiilor, ca pedeapsă complementară, în această situație vom consilia familia să se adreseze pentru obținerea tutelei în instanță; dacă mama nu a primit această pedeapsă complementară, vom transforma plasamentul în regim de urgență în plasament normal la aceeași familie, dacă îndeplinește toate condițiile, deși nu cred că va fi o problemă, sunt oameni serioși din ce am înțeles“, a declarat directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca.
Relația părinților fostei polițiste cu ginerele lor a traversat și episoade violente, în trecut bărbatul agresându-i, fizic și verbal. Cu toate acestea, spun apropiați ai familiei, socrii bărbatului aveau grijă de nepoți, însă îl ajutau și pe ginerele lor, care nu avea o slujbă, acesta îngrijind gospodăria din Proaspeți.
La Penitenciarul de Maximă siguranța, până vineri, 10 noiembrie 2017, după orele prânzului, nu se primise o solicitare de învoire din partea deținutei Melania Renghea, pentru a participa la înmormântarea soțului său. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS