19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSlatina: Strada Dealul Viilor intră în reabilitare

Slatina: Strada Dealul Viilor intră în reabilitare

Primăria municipiului Slatina anunță demararea lucrărilor de reabilitare a străzii Dealul Viilor. Proiectul are în vedere reabilitarea și modernizarea întregului tronson de 787 metri liniari, dintre care 412 m sunt pe un sector acoperit cu beton degradat, iar restul de 375 m sunt pe un sector acoperit cu balast.

Segmentul cu beton degradat va suporta următoarele lucrări: colmatarea fisurilor și crăpăturilor, turnare geocompozit anti-fisură, un strat de legătură de 6 cm. și un strat de uzură de 5 cm. În ce privește segmentul acoperit anterior cu balast de pe strada Dealul Viilor, aici se vor efectua următoarele lucrări: turnare de balast nou în strat de 30 cm. și piatră spartă de 15 cm., material geotextil anticontaminant, precum și două straturi de asfalt – unul de 6 cm. și ultimul de 4 cm. În total, suprafața de carosabil care va fi asfaltată în zonă este de 4.970 mp. Lucrarea, planificată a se încheia în primăvara anului viitor, mai prevede asfaltarea trotuarelor de pe segmentul din beton pe o lungime de 1.236 mp., iar pe segmentul din balast se vor amenaja căi pietonale noi pe o suprafață de 685 mp.
Valoarea proiectului se ridică la suma de 756.274 de lei fără TVA. Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul rutier și pietonal în perimetrul menționat. După finalizarea lucrărilor, încă o zonă periferică a urbei va căpăta un aspect civilizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS