32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPercheziții la Gorj într-un dosar cu zeci de contracte de împrumut false. Prejudiciul se apropie de 900.000 de lei

Percheziții la Gorj într-un dosar cu zeci de contracte de împrumut false. Prejudiciul se apropie de 900.000 de lei

Anchetatorii au descins luni dimineață la mai multe adrese din Gorj la persoane suspectate de înșelăciune în formă continuată.

Astfel, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Gorj şi altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au efectuat percheziţii domiciliare la un număr de 8 locaţii, situate pe raza localităţilor Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti, sat Corneşti şi Peştişani, din judeţul Gorj, într-un dosar având ca obiect infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi alte infracţiuni.

Trei persoane sunt cercetate pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune

Se fac cercetări cu privire la trei persoane, suspecte, după cum urmează:

Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R.L. cu punct de lucru în municipiul Târgu Jiu, în cursul anului 2023, până în luna ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de documente falsificate, respectiv adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu în sumă de 886.050 lei.

Suspecta A.R. este cercetată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunilor de înşelăciune (63 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (139 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (551 acte materiale) şi fals informatics (63 de acte materiale).

Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, în formă continuată. La domiciliul suspectei A.R. au fost găsite mai multe documente falsificate.

„Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe în cauză urmând a fi dispuse măsuri legale, ce vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice pe parcursul urmăririi penale. Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care însă nu este în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte”, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Citeşte şi: Dezinsecție aeriană la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS