15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Masterplanul de deşeuri în etapa organizării licitației de desemnare a operatorului

Dolj: Masterplanul de deşeuri în etapa organizării licitației de desemnare a operatorului

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat astăzi, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor „EcoDolj“, adunarea generală în cadrul căreia a fost aprobată documentația necesară organizării licitației publice pentru atribuirea contractului de delegare a colectării și transportului deșeurilor în judeţ, precum şi pentru operarea stației de sortare și transfer din localitatea Goicea.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a reliefat faptul că decizia, adoptată în unanimitate, deschide o nouă etapă în implementarea proiectului cu finanțare europeană pentru gestionarea deșeurilor, în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro.
„În unanimitate, membrii adunării generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «EcoDolj» au aprobat documentația necesară scoaterii la licitație a contractului privind delegarea gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor. Totodată, agentul economic care va prelua acest serviciu se va ocupa și de operarea stației de sortare și transfer din localitatea Goicea.
Noi vom pune la dispoziția operatorului care își va adjudeca licitația  un număr de 32 de mașini de colectare a deșeurilor, utilaje achiziționate prin proiect, creând astfel condițiile pentru practicarea unor tarife mai mici, în beneficiul cetățenilor. Pe de altă parte, agentul economic va trebui să-și completeze și diversifice parcul auto cu noi utilaje, iar pentru acest lucru se impune ca, la rândul său, să facă o serie de investiții, cu atât mai mult cu cât va prelua acest serviciu timp de opt ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Alături de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la adunarea generală desfășurată luni, în sala de ședințe a Prefecturii, au participat vicepreședintele Alina Elena Tănăsescu, administratorul public al municipiului Craiova, Radu Preda, directorul executiv al ADI „EcoDolj“, Adela Plăcintescu, precum și reprezentanții administrațiilor locale din județ.
Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“ prevede construirea a patru stații de transfer al deșeurilor, în Calafat, Dobrești, Băilești și Filiași, a două stații de compostare, în Craiova și Calafat, precum și a unei stații de sortare, în Craiova, dar și achiziția unei serii de echipamente: containere pentru colectarea deșeurilor, inclusiv containere îngropate și utilaje specifice pentru gestionarea acestora, compostoare individuale și autovehicule pentru preluarea și transportul deșeurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS