19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnvățăturile părintelui Tudorache, ucenic al lui Arsenie Boca

Învățăturile părintelui Tudorache, ucenic al lui Arsenie Boca

Volumul „Preotul-pictor Ioan Tudorache Ucenic al Părintelui Arsenie Boca“, semnat de către profesorul Clement Gavrilă-Sălăuţă şi tipărit la Tipogafia de Sud, prezintă viața preotului Ioan Tudorache și învăţăturile desprinse din momentele petrecute împreună cu părintele Arsenie Boca.
„Demersul meu este o sinceră şi o profundă întreprindere faţă de un om care este plin de daruri şi înzestrat cu har pentru a fi «pictor de icoane şi de suflete», ca şi mentorul său, părintele Arsenie Boca. Este o lucrare ce se doreşte a fi o admiraţie, dragoste şi preţuire faţă de sfinţia sa, atitudini pe care le-am văzut şi simţit şi la enoriaşii Parohiei «Şerban Vod㻓, spune profesorul Clement Gavrilă-Sălăuţă în cartea sa.
Din punct de vedere compoziţional, volumul cuprinde patru capitole, ce se determină şi se întrepătrund, fiecare deschizându-se cu motto-uri sugestive. „Mi-am propus ca la fiecare capitol să pun un citat, un cuvânt de învăţătură din opera duhovnicească a părintelui Arsenie Boca“, spune autorul.
„Felicităm pe autor şi o recomandăm cu căldura tuturor celor care vor să cunoască profilul religios-moral al unui preot şi pictor ajuns acum la opt decenii şi jumătate de viaţă“, ne îndeamnă în prefața cărții preotul iconom Eugen Moraru.
Beatrice Spătaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS