21.8 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei polițiști de frontieră, achitați la Tribunalul Dolj

Trei polițiști de frontieră, achitați la Tribunalul Dolj

Magistrații de la Tribunalul Dolj au hotărât, miercuri, să-i achite pe cei trei polițiști de frontieră, doi din cadrul Poliţiei de Frontieră Calafat și șeful Serviciului control din cadrul Poliției de Frontieră Giurgiu, acuzați de comiterea infracțiunilor de luare și dare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență.
Procurorii DNA din Craiova anunțau, la jumătatea lunii noiembrie 2015, începerea ur­măririi penale față de co­misarul-șef Ionuț Damian, șef Serviciu control trafic frontieră din cadrul Ins­pec­toratului Teritorial al Po­liției de Frontieră Giurgiu, co­mi­sarul-șef Costel Simion, ad­­junctul șefului Poliției de Fron­tieră Calafat, dar și față de agentul Ovidiu Cotoi de la Poliția de Frontieră Calafat. Cei trei polițiști de frontieră au fost acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, de la abuz în serviciu și luare de mită, la trafic de influență și dare de mită.
Anchetatorii au reținut că „inculpatul Simion Costel, în calitate de adjunct al șefului Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, i-a solicitat inculpatului Damian Ionuț, șef Serviciu control trafic frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, să-și îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activității de serviciu a agentului de poliție Cotoi Ovidiu Florinel din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut“. Procurorii anticorupție mai susțin că, deși faptele pentru care era cercetat agentul Cotoi erau de o „gravitate ridicată“, acesta a fost sancționat „simbolic“. Ulterior, adjunctul Costel Simion i-ar fi cerut mai multe bunuri lui Cotoi pentru a-l „recompensa“ pe șeful de la Giurgiu. Cei trei inculpați au fost arestați preventiv pe 13 noiembrie 2015, iar în decembrie au și fost trimiși în judecată.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat miercuri.
Instanța a constatat că nu există probe împotriva inculpaților, dar și că unele fapte ori nu există ori nu au fost săvârşite cu vinovăţia prevăzută de lege, așa că Ionuț Damian, Costel Simion și Ovidiu Cotoi au fost achitați pentru toate capetele de acuzare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de procurorii DNA la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS