15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnată pentru șantajarea unui agent de poliție

Condamnată pentru șantajarea unui agent de poliție

O femeie de 53 de ani din comuna doljeană Perișor a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru șantajarea unui agent de poliție.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, pe 2 aprilie 2014, polițiștii din Băilești, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, au realizat o acțiune de prindere în flagrant a Aureliei Olteanu, de 53 de ani, din comuna Perișor. Femeia încerca să „stoarcă“ suma de 2.500 de lei de la un agent de poliție, pentru a nu da în vileag o presupusă agresiune a acestuia.
Oamenii legii au stabilit că, în cursul zilei de 28 martie, anul trecut, femeia a sunat la 112 și s-a plâns că soțul său, Dumitru Olteanu, o agresează. În urma sesizării, doi agenți de poliție de la posturile din Perişor și Cioroiaşi, care se aflau în serviciul de patrulare, s-au dus acasă la familia Olteanu. Pentru că Dumitru era violent, l-au încătușat şi l-au dus la post, unde l-au amendat cu 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice.
Două zile mai târziu, pe 30 martie, Aurelia Olteanu l-a sunat pe unul dintre agenții de poliție și, „sub ameninţarea de a nu da în vileag o presupusă agresiune asupra soţului său, aceasta i-a cerut în schimbul tăcerii suma de 2.500 de lei“, au precizat polițiștii din cadrul IPJ Dolj. Agentul și-a anunțat superiorii, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, care au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de şantaj. Ulterior, pe 2 aprilie, oamenii legii au organizat flagrantul, în urma căruia Aurelia Olteanu a fost prinsă în timp ce primea cei 2.500 de lei de la agentul de poliție pe care îl șantaja.
Femeia a fost arestată preventiv, iar, la sfârșitul lunii aprilie, anul trecut, a fost trimisă în judecată. În decembrie, judecătorii din Băilești au condamnat-o la doi ani de închisoare cu executare pentru șantaj, însă hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpată.
La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins apelul ca nefondat, astfel că Aurelia Olteanu a rămas cu pedeapsa dată în decembrie de Judecătoria Băilești. Din cei doi ani de închisoare se scade perioada cât inculpata a fost reținută și arestată preventiv, de pe 2 aprilie și până pe 21 iunie 2014.
Vineri, polițiștii au ridicat-o pe Aurelia Olteanu în baza mandatului de executare a pedepsei emis de instanță și au dus-o la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS