16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljul are un nou parc industrial: High-Tech Industry Park Craiova SA

Doljul are un nou parc industrial: High-Tech Industry Park Craiova SA

Consiliul Județean Dolj înființează un nou parc industrial pe 24 de hectare, la ieșirea din Craiova către București. Președintele CJ Dolj a declarat că există deja firme interesate să intre în acest nou parc, inclusiv o firmă din Craiova și un potențial furnizor al Ford.

Consiliul Județean (CJ) Dolj a obținut pentru firma High-Tech Industry Park Craiova SA titlul de parc industrial, acordat printr-un ordin emis în această săptămână de ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnea, se arată într-un comunicat de presă al instituției, transmis joi către GdS. Instituția a făcut demersuri încă de anul trecut pentru crearea acestei noi platforme de afaceri, firma fiind creată din aprilie 2014.

Noul parc industrial al CJ Dolj va fi amplasat pe 24 de hectare, la ieșirea din Craiova, pe partea stângă, pe unde era fostul poligon auto. Consiliul Județean Dolj mai deține un parc industrial, în zona Fabricii de Avioane, dar acela este ocupat de mult timp la capacitate maximă.
Firma înființată în 2014, High-Tech Industry Park Craiova SA, ar putea deveni operativă chiar de la 1 iunie ca și parc industrial, dacă se fac demersurile necesare în CJ Dolj, a declarat pentru GdS, Ion Prioteasa, președintele instituției. „Încercăm ca în prima ședință de consiliu județean să aprobăm tarifele de închiriere a terenurilor din noul parc industrial și să facem demersurile ca să angajăm personalul de conducere. Intenționăm ca de la 1 iunie, firma High-Tech Industry Park Craiova SA să fie operațională și să demareze licitațiile“, a declarat Prioteasa.

Firme dornice să intre în noul parc industrial

El a mai spus că deja sunt investitori dornici să vină în noul parc industrial. „Au început să vină firmele și să se intereseze de noua entitate care acum a primit titlul de parc industrial. Având în vedere că în viitorul apropiat Ford vrea să mai producă un model la Craiova, ei au nevoie de o extindere în exterior a furnizorilor, chiar dacă mulți sunt în fabrică, chiar în curtea Ford. Un astfel de furnizor ar fi interesat să își deschidă operațiuni în noul parc industrial. S-a mai interesat o firmă din Craiova, care are activitate în domeniul aviației, să vină în parcul industrial și mai sunt și altele interesate. Noi sperăm să fie cât mai mulți investitori dornici“, a arătat Prioteasa.

Mai este nevoie de unele utilități

Președintele CJ Dolj recunoaște că nu sunt pregătite toate utilitățile în noul parc industrial de la marginea Craiovei. Mai trebuie făcute investiții în aducerea la poarta parcului a apei, gazelor naturale etc. Facilitățile oferite investitorilor se referă la o chirie modică pe terenul acordat și o serie de utilități, inclusiv dintre cele specifice activităților ce presupun producție.
Investițiile realizate în noul parc industrial din Dolj se așteaptă să creeze multe locuri de muncă, în Craiova și în zonă șomajul fiind cu mult peste media pe țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS