26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDelegație chineză la Universitatea din Craiova

Delegație chineză la Universitatea din Craiova

Delegația de cadre didactice de la Universitatea Politehnică din Guangdong (China), la Universitatea din Craiova
Delegația de cadre didactice de la Universitatea Politehnică din Guangdong (China), la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova a fost vizitată ieri de o delegaţie formată din cadre universitare de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Industrie Uşoară, Facultatea de Automatică, Facultatea de Management, Departamentul Relaţii Internaţionale şi Departamentul Cercetare – Dezvoltare de la Universitatea Politehnică din regiunea Guangdong. Vizita a avut drept scop concretizarea unui acord-cadru semnat în urmă cu doi ani în vederea colaborării pe studii doctorale.
„Este o colaborare pe care noi o vrem fructuoasă. Vom începe cu ciclul cel mai înalt al studiilor superioare, cu cooperarea la nivel de doctorat. Universitatea din Craiova este dispusă să pună la dispoziție infrastructura de cercetare și de educație pentru ca această colaborare să fie de bun augur“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova. Totodată, reprezentanții delegației chineze au precizat că își doresc dinamizarea colaborării cu Craiova în domeniul educației și cercetării.
„Știm că Universitatea din Craiova este una de prestigiu, fiind a șasea din țară ca mărime, și că are o reputație bună atât în domeniul educației, cât și în domeniul cercetării, fiind, de fapt, ceea ce ne interesează în colaborarea cu Craiova. Guangdong este o provincie economico-administrativă care reprezintă o zecime din PIB-ul Chinei. Este o provincie foarte bine dezvoltată. Investițiile străine din Guangdong reprezintă un sfert din investițiile străine din China, iar volumul importului și exportului reprezintă o treime din volumul importului din China. Este o regiune unde producția este foarte dezvoltată, sunt multe manufacturi. Bineînțeles că Universitatea Politehnică este în slujba comunității pentru dezvoltarea ei economică, fiind specializată pe științele inginerești, iar numărul de studenți se ridică la 47.000 și dacă suntem aici este pentru a dinamiza această colaborare mai ales în domeniul educației și cercetării cu Universitatea din Craiova“, a precizat Su Yifan, membru al Consiliului de Administrație al Universității Politehnice din regiunea Guangdong. Protocolul de colaborare semnat în 2012 între Universitatea din Craiova și Universitatea Politehnică din Guangdong vizează dezvoltarea relațiilor și în domeniile ştiinţe şi sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS