21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljROMFER TRANS pregătește terenul pentru cartierul chinezesc

ROMFER TRANS pregătește terenul pentru cartierul chinezesc

În 2012, ROMFER TRANS a pus la pământ, în doar 12 ore, două case de pe strada Arieș, lucrare care ar fi trebuit să dureze șapte zile
În 2012, ROMFER TRANS a pus la pământ, în doar 12 ore, două case de pe strada Arieș, lucrare care ar fi trebuit să dureze șapte zile

Poate începe demolarea clădirilor fostei unități militare pentru pregătirea terenului de pe strada Caracal nr. 132, acolo unde se va construi viitorul cartier de locuințe. Primăria a desemnat ieri câștigătorul acestei lucrări prin achiziție directă. Acesta este firma ROMFER TRANS din Craiova – singura care s-a prezentat la procedura de achiziție – care va trebui să „curețe“ terenul de clădiri, fire și conducte în termen de 15 zile, pentru a face loc societății Shandong Ninjian, care va construi cartierul de locuințe. ROMFER TRANS este cunoscută în Craiova ca fiind specialistă în demolări.

Firma ROMFER TRANS din Craiova a câștigat procedura de achiziție directă lansată de primărie la mijlocul lunii octombrie. Aceasta avea o valoare estimată de 97.500 de euro, exact sub pragul de 100.000 de euro, ceea ce a permis Primăriei Craiova să facă achiziție directă și nu o procedură de licitație care ar fi durat mai mult. Conform reprezentanților municipalității, demolarea ar trebui să înceapă cât mai repede. „Este vorba despre firma ROMFER TRANS. Probabil că mâine vom semna contractul, iar lucrările vor începe imediat după semnare“, a confirmat viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, pentru GdS.
Demolarea a 25 de construcții de pe terenul de 6,7 hectare va trebui să fie realizată în termen de 15 zile, cu tot cu desființarea instalațiilor nefuncționale existente (rețele de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, rețele de energie electrică aeriană și subterană și împrejmuiri) și cu depozitarea deșeurilor rezultate în urma dezafectării. În ceea ce privește transportul acestora, municipalitatea se gândește la o alternativă de ocolire, pentru a nu afecta strada Caracal. „Încercăm să facem cât mai mult accesul prin Valea Fetii, să nu afectăm strada Caracal, care este proaspăt asfaltată. Probabil că vor fi mașini cu tonaj mare, mașini grele și o să se circule mai mult pe acolo. Foarte important a fost ca ofertantul să aibă, în criteriile de înscriere, un contract cu operatorul nostru pentru deșeuri“, a precizat Genoiu.

Ce a mai făcut ROMFER TRANS în Craiova

ROMFER TRANS a mai executat lucrări de demolare în Bănie. Reamintim că, în 2012, firma amintită a pus la pământ două case impunătoare, care stăteau în calea pasajului subteran, aflat în construcție în acea perioadă. Această lucrare ar fi trebuit să fie executată în şapte zile, dar a fost făcută în mai puţin de 12 ore. Totodată, ROMFER TRANS a dat jos și o hală de 4.000 mp din curtea fostei uzine Electroputere, pentru a face loc actualei parcări a mall-ului. Această lucrare a fost executată în doar o zi și jumătate cu utilajele proprii, firma transportând și reciclând betonul rezultat.
Asta va trebui să facă și acum, pentru că în urma demolării sunt estimate să rezulte circa 8.000 de tone de deșeuri. Vorbim despre fibre și sticlă (0,95 tone), beton (4.263,34 tone), cărămizi (3.148,56 tone), țigle (12,96 tone), lemn (351,11 tone), fier și oțel (44,47 tone), cabluri (0,50 tone), materiale izolante (4,62 tone) și materiale de construcții cu conținut de azbest (8,46 tone). Posibile deșeuri valorificabile ar putea fi lemnul, fierul și oțelul și cablurile.
După demolare, chinezii de la Shandong Ninjian ar trebui să se apuce de ridicat cartierul de locuințe. Acesta ar trebui să fie gata la jumătatea anului 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS