28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte ştiri

Bicicleta de gheaţă

Sculptorul Krisztian Pogany este creatorul unei biciclete foarte realiste, făcute din gheaţă, informează site-ul zigonet.com. Bicicleta a fost creată în cadrul ediţiei din acest an a festivalului de sculptură în gheaţă „London Ice Sculpting Festival“, eveniment care îşi propune să adune cei mai mari artişti din lume şi să prezinte publicului larg diferitele etape pe care le presupune crearea unei astfel de sculpturi. Cu această ocazie, cioplind un bloc de gheaţă, Krisztian Pogany a reuşit să sculpteze o bicicletă în mărime naturală, care respectă în cele mai mici detalii caracteristicile originalului. Considerată o adevărată operă de artă, sculptura a fost expusă timp de trei zile la Londra, unde a stârnit admiraţia participanţilor la festival şi a spectatorilor.

Pizza de 1.800 de euro

Un bucătar italian îşi doreşte să intre în Cartea Recordurilor drept omul care prepară cea mai scumpă pizza din lume. Potrivit site-ului zigonet.com, această pizza costă 1.800 de euro şi trebuie comandată cu o săptămână în avans pentru a putea fi livrată. Restaurantul din Napoli unde lucrează Claude Camillerin a devenit o adevărată atracţie turistică după ce a anunţat că serveşte pizza de 1.800 de euro. Pentru această sumă deloc de neglijat, amatorii de pizza scumpă vor primi un blat special, acoperit cu trufe albe, foiţe de aur comestibil de 24 de carate şi mozzarella preparată din lapte de bivoliţă. În afară de faptul că este nevoie de o săptămână pentru a aduna toate ingredientele pentru pizza, aceasta nu este disponibilă decât în sezonul trufelor, adică din mai până în octombrie.

Fotoliu cu tentacule de caracatiţă

Un designer spaniol a creat recent un fotoliu care seamănă aproape perfect cu o caracatiţă, informează site-ul zigonet.com. Designerul Máximo Riera şi-a dorit să creeze un obiect de mobilier care să fie deopotrivă elegant şi ieşit din comun, aşa că a inventat fotoliul-caracatiţă, al cărui spătar este decorat cu un cap de caracatiţă şi înconjurat de tentacule uriaşe. Fabricat din răşină procesată şi vopsită, obiectul de mobilier face parte dintr-o colecţie botezată „Animale-scaun“, al cărei obiectiv este acela de a combina în mod fericit lumea animalelor şi domeniul mobilierului contemporan. Designerul spaniol a creat doar 20 de fotolii-caracatiţă, care au fost puse recent în vânzare, însă pentru a fi posesorul unei astfel de opere de artă va trebui să scoateţi din buzunar aproximativ 40.000 de euro.

A speriat lupii cu o melodie a formaţiei Megadeth

Un băiat de 13 ani din Norvegia a gonit o haită de lupi cu o melodie a formaţiei Megadeth, informează site-ul web.orange.co.uk. Walter Acre se întorcea de la şcoală într-o după-amiază şi, pe neaşteptate, s-a trezit înconjurat de o haită de lupi. Puştiul ştia că, într-o astfel de situaţie, nu este indicat să fugă de lupi, ci să îi înfrunte şi să încerce să îi sperie. Chiar în momentul în care animalele păreau pe punctul de a ataca, adolescentul a avut o idee salvatoare: a scos din buzunar telefonul mobil şi a dat drumul unei melodii a formaţiei Megadeth. În mod surprinzător, strategia a dat roade, căci lupii s-au speriat şi au fugit care-încotro la auzul piesei heavy metal. Băiatul a ajuns cu bine acasă, nu înainte însă de a mai „ataca“ în acelaşi fel un lup rătăcit din haită, care dădea târcoale casei lui Walter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS