29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte ştiri

Colecţie impresionantă dedicată lui E.T.
Un american de 28 de ani este deţinătorul unei colecţii impresionante de obiecte care au legătură cu E.T., simpaticul personaj din filmul de succes „E.T. Extraterestrul“. După cum informează site-ul zigonet.com, Nick Gjoka a început să adune astfel de obiecte de la patru ani, când a văzut pentru prima dată filmul, iar în prezent colecţia sa depăşeşte câteva mii de exemplare. În copilărie Nick a primit numeroase obiecte care îl reprezintă pe eroul său preferat, de la postere la tricouri şi de la figurine până la jucării de pluş, însă adevărata acţiune de colecţionare a început-o abia după ce a împlinit zece ani. Părinţii lui Nick, şi ei colecţionari, i-au cultivat copilului această pasiune, astfel că în prezent tânărul se poate mândri cu cea mai mare colecţie de obiecte dedicate lui E.T. din întreaga lume. Nick Gjoka a devenit cunoscut în lume graţie unei emisiuni difuzate de postul de televiziune VH1, iar recordul său a fost recunoscut oficial şi validat de reprezentanţii Guinness Book.

Lac uriaş din Ungaria, format în urma ploilor căzute
Ploile căzute în acest an în Ungaria au avut drept consecinţă principală crearea unui nou lac, informează site-ul zigonet.com. În apropiere de satul Csor, unde până nu demult peisajul era format din câmpuri şi păşuni, în prezent se află un lac care, potrivit specialiştilor, este al treilea ca mărime din întreaga ţară. Dacă, în general, precipitaţiile abundente sunt un element de distrugere, de data aceasta ploile au dus la formarea lacului Velencei tó bis, a cărui suprafaţă este aproape la fel de mare ca şi a lacului Velence, al doilea ca mărime din Ungaria, după Balaton. Potrivit estimărilor făcute, noul lac are o suprafaţă cuprinsă între 1.500 şi 2.400 de hectare şi o capacitate de peste 15 milioane de metri cubi de apă, fiind un lac natural de dimensiuni impresionante. Locuitorii din regiune s-au obişnuit deja cu noul lac, cei mai mulţi dintre ei şi-au cumpărat ambarcaţiuni de agrement, iar în zonă chiar se vorbeşte despre amenajarea unui patinoar. În plus, se pare că şi flora şi fauna se adaptează la noile condiţii, căci pe malul lacului au apărut specii noi de plante şi animale şi în apă sunt peşti.

Căşti alb-albastre, produse de Sennheiser în colaborare cu Adidas
Producătorul de echipament audio Sennheiser s-a aliat cu firma producătoare de echipament sportiv Adidas şi au scos pe piaţă câteva modele noi şi revoluţionare de căşti pentru playerele audio. Potrivit site-ului zigonet.com, după succesul înregistrat de căştile Adidas Original HD, cele două companii au hotărât să facă din nou echipă şi să le ofere clienţilor două produse noi – căştile tip Adidas Originals HD220 şi CX310. Potrivit reprezentanţilor Sennheiser şi Adidas, cele două produse noi reprezintă „o combinaţie originală între sunet şi stilul vestimentar sport, destinată consumatorilor care preferă să asculte muzică la un sunet de calitate în timpul activităţilor de timp liber, în special în timpul practicării sportului“. Primul model, Adidas Originals HD220, sunt căşti care se poartă pe urechi, acoperind întregul lob, astfel încât orice sunet în afară de muzică să fie blocat, în timp ce căştile CX310 sunt intraauriculare şi sunt echipate cu adaptoare, astfel încât să se potrivească perfect fiecărui utilizator. Ambele produse sunt colorate în alb şi albastru şi costă fiecare în jur de 50 de euro.

Un american vrea să poarte numele Captain Awesome
Un american din statul Oregon şi-a schimbat numele din Douglas Allen Smith Jr. în Captain Awesome – Căpitanul Nemaipomenit, informează site-ul zigonet.com. Captain Awesome este porecla unui personaj din serialul „Chuck“, doctorul Devon Woodcomb, un bărbat chipeş, arătos, care salvează vieţi şi care este, în general, un tip nemaipomenit, un adevărat model de urmat. Inspirat de acest personaj pe care îl admiră, Douglas Allen Smith Jr. a făcut la oficiul stării civile nemaiauzita solicitare de a-şi schimba numele în „Captain“ şi prenumele în „Awesome“. În formularul ataşat la dosar Douglas a solicitat să îi fie aprobată şi o nouă semnătură, „asortată“ noului statut de Căpitan Nemaipomenit. Noua semnătură presupune o faţă zâmbitoare, asemănătoare emoticoanelor de pe messenger, spre care sunt îndreptate două săgeţi, una dinspre stânga, cealaltă dinspre dreapta. Rămâne de vâzut dacă oficiul stării civile din Oregon va aproba această cerere şi dacă Douglas Allen Smith Jr. va deveni Captain Awesome.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS