28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte ştiri

Casă în biserică

De câteva luni, Saint Jakobus Church, o biserică ridicată în 1870, a fost reamenajată şi convertită într-un apartament, informează absurdityisnothing.net. Cunoscută şi sub numele de „WoonkerkXL“ sau „Biserica Rezidenţială XL“, această casă originală se află în Utrecht, Olanda, şi este una dintre puţinele biserici gotice din lume care a fost reamenajată în acest scop. Designerii au reinventat spaţiile bisericii, acordând o atenţie deosebită luminilor, funcţionalităţii, dar şi ambianţei. Obiectivul lor a fost acela de a crea o casă în care se poate trăi plăcut, fără însă a neglija nici aspectul estetic pe care îl poate oferi o biserică gotică, ale cărei vitralii datează din 1911. Deşi nu mai serveşte scopului său iniţial, Biserica Rezidenţială XL este un monument important al oraşului şi datorită zonei unde se află, în apropierea sa fiind situate principalele atracţii turistice din Utrecht.

Trupa Judas Priest, la ultimul turneu din carieră

Membrii trupei Judas Priest au anunţat că următorul lor turneu mondial, programat pentru vara anului 2011, va fi şi ultimul din cariera formaţiei. „După ce a «zguduit» lumea timp de aproape 40 de ani şi a promovat un anumit tip de heavy metal în toate cele patru colţuri ale planetei, trupa Judas Priest vă anunţă că va pleca, anul viitor, în ultimul ei turneu mondial“, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al formaţiei. Anul viitor, Judas Priest şi-a confirmat participarea la opt festivaluri europene, printre acestea numărându-se Wacken Festival din Germania, Hellfest din Franţa şi High Voltage din Londra.

Cea mai scumpă carte din lume, scoasă la licitaţie

Un exemplar rar al „celei mai scumpe cărţi din lume“, o lucrare semnată de ornitologul franco-american John James Audubon, datând din secolul al XIX-lea, a fost vândută marţi pentru preţul record de 8,6 milioane de euro. După cum informează Krone.at, volumul „Birds Of America“ a fost achiziţionat de un colecţionar londonez, care a plătit 8,6 milioane de euro, un nou record mondial plătit vreodată pentru o carte, după cum a precizat casa Sotheby’s, care a organizat evenimentul.
Alt exemplar al volumului „Birds of America“, ce măsoară 90×60 centimetri şi cuprinde 1.000 de ilustraţii a aproape 500 de specii de păsări în mărime naturală, a fost vândut, în urmă cu zece ani, pentru 8,8 milioane de dolari, la o licitaţie organizată la New York. Cartea, care datează din secolul al XIX-lea, este disponibilă în numai 119 exemplare, dintre care 108 sunt păstrate în biblioteci şi muzee. Pentru realizarea acestei cărţi, ornitologul Audubon a avut nevoie de 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS