15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte stiri

Minor rănit grav în accident rutier

Un minor din Râmnicu Vâlcea a fost rănit grav marţi seară de un autoturism. A.G., de 17 ani, a traversat strada Matache Temelie fără să se asigure şi a fost acroşat cu partea laterală stângă de un autoturism VW Passat condus regulamentar de Mihai L., de 43 de ani, din Râmnic. În urma impactului, minorul a fost grav accidentat şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, fractură omoplat drept, fractură humerus drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alina STATE-FULGER

Spitalul Strehaia, în alertă

Secţia de pediatrie a Spitalului Orăşenesc Strehaia a fost marţi seară în pericol de a fi mistuită de flăcări. Focul a cuprins tavanul fals al unui salon, punând întreaga unitate în alertă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar întreaga Secţie de pediatrie a fost evacuată. „Pe 13 ianuarie, la ora 22.37, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu două autospeciale şi zece subofiţeri la Spitalul Orăşenesc, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plafonul unui salon din cadrul Secţiei de pediatrie. În urma incendiului, a ars tavanul, pe o suprafaţă de aproximativ şase mp. Nu s-au înregistrat victime sau alte pagube materiale“, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor. Sursa probabilă a incendiului a constituit-o jarul sau scânteile, coşul de fum nefiind protejat termic faţă de materialele combustibile.

Alin GHICIULESCU

Ion Voicu, noul şef al IPJ Olt

Comisarul de poliţie Ion Voicu este, de ieri, la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt. Acesta a fost desemnat de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, să îndeplinească atribuţiile specifice funcţiei de inspector-şef la IPJ. El va asigura interimatul la Inspectoratul de Poliţie Olt până ce va fi organizat concursul pentru ocuparea postului. „Vom promova tot ceea ce am făcut până acum. Sperăm să reuşim să stopăm fenomenul infracţional. Am stabilit şi o serie de neîmpliniri, să le spunem aşa, şi vom insista pe acestea pentru a obţine rezultate bune“, a declarat noul şef al IPJ Olt, Ion Voicu.

Dana Mihăilă

Gorjenii afectaţi de polei

Poleiul şi ceaţa le-au dat bătăi de cap şoferilor din Gorj, şi nu numai, aflaţi ieri în trafic pe drumurile judeţului. Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj a trimis toate echipajele în teren pentru a evita producerea de accidente. Cu toate acestea, încă de la primele ore ale dimineţii au fost înregistrate mai multe tamponări şi ambuteiaje. Principala cauză a evenimentelor rutiere amintite a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. O tamponare s-a produs pe DN 67, pe raza comunei Scoarţa, iar alta, pe DE 79, în localitatea Ţânţăreni. Nu s-au înregistrat victime, însă autoturismele implicate au fost serios avariate. Probleme în trafic au fost înregistrate şi pe Dealul Bujorăscu, la Ţicleni şi în zona Cărbuneşti. Nici pietonii nu s-au descurcat mai bine, aproape 20 de persoane prezentându-se la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu cu luxaţii la picioare, după ce au alunecat pe gheaţă. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să-şi echipeze automobilele cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU