24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024

Scurte stiri

Pantofi sport cu GPS


Isaac Daniel, un inginer de 38 de ani, a inventat pantofii sport cu GPS (un sistem de localizare prin satelit) si spera ca aceasta incaltaminte sa salveze persoanele care se ratacesc sau sufera de pierderi de memorie. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, mecanismul de functionare GPS consta in integrarea unui circuit electronic sub brantul pantofului, care permite localizarea persoanei oriunde s-ar afla. Aceasta inovatie ajuta la gasirea copiilor care se pierd de parinti si a persoanelor care sufera de maladia Alzheimer si care au pierderi de memorie. Adidasii pot fi achizitionati de la inceputul lunii iunie la pretul de 350 de dolari, iar linia de incaltaminte pentru copii se va gasi in magazine din toamna acestui an. Alt avantaj al adidasilor este ca transmit un semnal de alarma unei persoane alese de proprietar in cazul in care acesta se afla in pericol. Sistemul functioneaza cu ajutorul unei baterii care se incarca cu un cablu cu port USB.


Telina, interzisa pe stadionul echipei Chelsea


Un club de fotbal din Anglia si-a rugat fanii sa nu mai arunce cu telina pe teren in timpul meciurilor, spunându-le ca acest gest reprezinta o infractiune si ca persoanele prinse aruncând cu aceasta leguma nu vor mai avea voie sa intre pe stadion. Dupa cum informeaza site-ul abc.net.au, acest avertisment vine dupa ce câtiva arbitri au raportat ca in timpul a doua meciuri de fotbal ale echipei Chelsea au existat astfel de incidente. Asociatia Engleza de Fotbal investigheaza aceste cazuri, iar rezultatele anchetei ar putea duce la sanctionarea echipei de fotbal Chelsea, deoarece „aruncarea diverselor obiecte, inclusiv a telinei, pe teren in timpul meciurilor de fotbal reprezinta o infractiune care se pedepseste cu inchisoarea si pentru care se poate intocmi dosar penal“.


Carmen Electra isi batea colegii de scoala


Carmen Electra obisnuia sa-i bata pe baietii de care se simtea atrasa. Potrivit site-ului femalefirst.co.uk, actrita, care a practicat in copilarie ju-jitsu si karate, ii ataca pe baietii care ii atrageau atentia pentru a-si invinge timiditatea. „Fratele meu era foarte bun la karate, iar mama avea centura neagra la ju-jitsu. Mie mi-au fost insuflate tehnicile acestui sport de aparare inca din copilarie. Am urmat si eu lectii de karate si am invatat sa ma descurc in orice situatie. Când eram la scoala obisnuiam sa-i bat pe baietii care mi se pareau frumosi“, a declarat actrita. Carmen Electra, care a divortat de cântaretul rock Dave Navarro, a marturisit ca „victimele“ ei erau uimite de comportamentul sau violent care contrasta cu imaginea de fetita cuminte pe care i-o confereau hainele purtate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS