28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Tobogane pentru relaxare


Cinci tobogane imense au fost instalate recent in holul Galeriei de Arta „Tate Modern“, din Londra, informeaza site-ul cyberpresse.ca. Toboganele au forma unor cilindri metalici, in spirala, si pornesc de la etajul cinci al cladirii, cel mai mare având o lungime de 55 de metri. „Aceasta instalatie este locul perfect de joaca, atât pentru trup, cât si pentru minte. Este o metoda buna de combatere a stresului“, a declarat artistul Carsten Holler, cel care s-a ocupat de acest proiect.


Potrivit sursei citate, inca din prima zi când au fost instalate toboganele, atmosfera incarcata din interiorul Galeriei de Arta a fost animata de multimea de turisti, copii si muncitori dornici sa incerce ceva inedit. 


Britanicii – grasunii Europei


Un raport recent, dat publicitatii de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare in Europa, a scos in evidenta faptul ca cei mai grasi cetateni de pe Batrânul Continent sunt britanicii. 23 la suta dintre acestia sunt supraponderali. O situatie similara se prezinta si in Grecia, Ungaria, Luxemburg, Slovacia si Cehia. La polul opus al clasamentului se afla Elvetia, Italia, Austria si Franta, unde doar zece la suta din populatie are probleme cu greutatea. In opinia specialistilor, pâna in 2010, 33 la suta dintre barbati si 28 la suta dintre femeile care traiesc in Europa vor fi obezi.


Masinute „teroriste“ in Sri Lanka


Autoritatile din Sri Lanka au interzis importurile de jucarii cu telecomanda, temându-se ca acestea ar putea fi folosite in atentate de gherilele din gruparea Tigri Tamili. „Masinutele, barcile si avioanele cu telecomanda pot fi folosite pe strazi, fiind actionate de la distanta. Daca ajung in mâinile rebelilor, acestia pot transforma jucariile in bombe mobile“, a declarat un oficial militar, care a cerut sa ramâna anonim. Potrivit site-ului Reuters.com, aceasta interdictie a fost impusa pe fondul unui nou val de violente izbucnite in Sri Lanka, la sfârsitul lunii iulie.


Vince Vaughn are o noua iubita


Vince Vaughn si-a facut, recent, aparitia in public alaturi de o blonda misterioasa, la numai câteva saptamâni dupa ce s-a despartit de Jennifer Aniston, informeaza site-ul femalefirst.co.uk. Potrivit sursei citate, actorul a venit impreuna cu noua sa partenera la petrecerea cu scop caritabil ce a urmat piesei de teatru „24 Hour Plays“, unde a fost prezenta si fosta sa iubita.


Jennifer Aniston, de 36 de ani, se afla, in prezent, la Londra, unde filmeaza comedia pentru Craciun „Joe Clause“. Aniston si Vaughn s-au cunoscut pe platourile de filmare ale comediei romantice „The Break-Up“, dar s-au despartit luna trecuta.


Scarlett Johansson, constienta de pericolul HIV


Scarlett Johansson sustine ca isi face testul HIV de doua ori pe an. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, frumoasa actrita din „Black Dahlia“ precizeaza ca nu traieste o viata „dezordonata“, dar considera ca efectuarea acestor teste reprezinta o responsabilitate pentru orice om. „Imi fac testul de doua ori pe an. Cred ca trebuie sa fim constienti de pericolul social la care suntem expusi. Efectuarea testelor respective ne defineste ca fiinte umane. Cei care nu fac acest lucru sunt dezgustatori si iresponsabili“, a declarat actrita, in cadrul unui interviu pentru revista Allure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS