28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMaturitatea sexuala intr-o relatie

Maturitatea sexuala intr-o relatie

Ce este maturitatea sexuala intr-o relatie? Apare dupa o relatie de durata sau numai daca ati avut mai multi parteneri si dupa o oarecare experienta la capitolul sex? Raspunsul nu este simplu.


 


Cuplurile care au atins aceasta maturitate sunt cele care s-au acceptat asa cum sunt si si-au creat o viata sexuala unica, multumitoare pentru ambii parteneri, dar nu una „exploziva“. Potrivit site-ului www.eva.ro, sunt si câteva elemente-cheie care pot defini o astfel de maturitate intr-o relatie.


Momente diferite


Aceasta insemna sa „pânditi“ momentele in care puteti avea o partida rapida de sex; sa va faceti timp pentru a planifica o noapte plina de pasiune; sa va incercati toate fanteziile sau sa faceti dragoste in masina ca in vremea adolescentei – orice poate scoate viata dumneavoastra sexuala din rutina. Cuplurile care ajung la maturitate sexuala nu asteapta ca sexul „sa se intâmple“ pur si simplu; fac un efort pentru a-i face loc in viata lor.


Este important sa incercati lucruri noi, evitând astfel o viata sexuala plictisitoare. Mai mult, trebuie gasite solutii pentru orice probleme, chiar daca aveti un copil care sta in permanenta cu dumneavoastra sau unul dintre parteneri este un pic bolnav.


Ambii parteneri au initiativa


Initiativa nu este esentiala numai pentru a varia viata sexuala, dar si pentru a elimina jocurile imature de genul „cine conduce“ in cuplu. Daca numai unul dintre dumneavoastra initiaza mereu momentele de pasiune, atunci totul devine un joc de putere si control. Unul dintre parteneri poate cere mereu, iar celalalt poate refuza mereu. Asa se ajunge uneori ca sexul sa fie o pedeapsa – spunând „nu“ sau o recompensa – spunând „da“. Maturitatea sexuala in cuplu ajuta ca partenerii sa ceara si sa refuze sexul in mod egal, evitându-se situatiile jenante.


Adora „abandonarea totala“ in bratele partenerului


Aceasta „abandonare totala“ inseamna sa nu va mai gânditi la nimic altceva atunci când faceti dragoste. Bineinteles, la partenerul dumneavoastra va puteti gândi. Cât de des vi s-a intâmplat ca in timp ce faceti sex mintea sa fuga ici si colo?


In plus, siguranta este foarte importanta. Aceasta vine intr-o relatie atunci când ambii parteneri se accepta reciproc. Unele cupluri traiesc mereu cu teama ca relatia se va sfârsi sau ca poate aparea o sarcina nedorita. Trebuie aflata mereu cauza temerilor si problemele trebuie rezolvate.


Se gândesc mereu la nevoile celuilalt


Va puteti considera matura din punct de vedere sexual atunci când va doriti ca partenerul dumneavoastra sa simta aceeasi placere pe care o simtiti si dumneavoastra in timp ce faceti dragoste. Aceasta tine de a intelege cine sunteti, cu cine sunteti in relatia respectiva si cât de bine va cunoasteti iubitul. Sunt foarte rare cazurile in care puteti avea parte de o partida de sex extraordinara cu un partener pe care abia l-ati cunoscut.


Lasati rusinea de o parte


Sa ajungeti sa acceptati cine sunteti de fapt inlatura una dintre cele mai mari bariere in calea sexului. Pentru multe femei, rusinea in legatura cu felul in care arata le poate tine departe de placerea totala.


Uneori, o schimbare majora in viata, precum nastera unui copil, poate face ca femeia sa nu mai fie sigura de corpul ei. Pentru altele, schimbarea partenerului sau inaintarea in vârsta poate crea astfel de bariere. Mai poate fi vorba si de teama ca nu faceti dragoste la fel de bine sau la fel de des ca altii. Nu va faceti griji in aceasta privinta. Trebuie doar sa fiti stapâna pe dumneavoastra si sa-i spuneti partenerului ceea ce simtiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS