14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVipurile si licitatiile lor trasnite

Vipurile si licitatiile lor trasnite

Tot mai multe staruri au ales o metoda cel putin ciudata pentru a face gesturi caritabile: se vând. Se iau pe ei insisi, isi iau odraslele abia nascute, saruturile, prezenta lor la o masa pentru o cina si scot totul la licitatie. Ofertantii nu intârzie sa apara si banii curg gârla, iar fondurile ajung la organizatiile umanitare.


Cel mai recent caz este cel al lui Angelina Jolie si Brad Pitt, care dupa ce au vândut cu milioane bune de dolari prima fotografie a micutei Shiloh Nouvel, au semnat apoi un cec de 300.000 de dolari pentru a le multumi medicilor de la spitalul namibian unde a avut loc nasterea. Brad Pitt si Angelina Jolie au anuntat ca banii obtinuti pe drepturile de difuzare a primelor fotografii ale fiicei lor nou-nascute, Shiloh Nouvel, vor fi donati unei asociatii caritabile. Celebrul cuplu a precizat intr-o declaratie comuna: „In timp ce sarbatorim bucuria nasterii fiicei noastre, stim ca doua milioane de copii nascuti in fiecare an in tarile in curs de dezvoltare mor in prima zi de viata. Acesti copii pot fi salvati, dar numai daca guvernele din intreaga lume fac din acest lucru o prioritate“. Purtatoarea de cuvânt a Getty Images, agentia care va distribui fotografiile, a afirmat ca familia va nominaliza asociatia caritabila care va primi aceste fonduri la o data ulterioara. De asemenea, aceasta nu a dezvaluit cu ce suma vor fi vândute fotografiile sau când vor fi distribuite. Totul s-a transformat insa intr-un mare scandal, pentru ca, desi revista americana People a anuntat ca detine in exclusivitate drepturile pentru America de Nord asupra primelor fotografii ale bebelusului Angelinei Jolie, o poza a copilului a aparut pe cel putin doua site-uri. Astfel, s-au dus pe apa sâmbetei mai mult de patru milioane de dolari, cât ar fi oferit cei de la People pentru fotografii. Fotografiile de pe Internet au fost preluate din revista britanica Hello!, care a cumparat drepturile de publicare pentru Europa. Deb Trevino, purtatorul de cuvânt al Getty Images, a declarat ca avocatii agentiei vor cerceta modul in care aceste fotografii au ajuns pe internet.


 


Mii de dolari pentru câteva minute in


compania unui miliardar


 


Suflete generoase sunt si alti doi amorezi celebri, precum Chris Martin si Gwyneth Paltrow, alt cuplu care este adeptul vânzarii propriei persoane pentru a-i ajuta pe ceilalti. Prima care a trecut la treaba a fost actrita: 45.000 de euro pentru cei care doresc sa stea in aceeasi camera cu ea, in timpul unei lectii de yoga. Muntele de bani a ajuns in contul Prince’s Trust, organizatia caritabila a printului Charles. Initiativa lui Gwyneth l-a ambitionat si pe sotul sau, Chris, care a scos la licitatie un miniconcert organizat in salonul celui mai generos dintre ofertanti. Pretul a fost de 7.300 de euro. Licitatia a fost organizata de parlamentarul conservator Boris Johnson, pentru a finanta o scoala elementara din Islington, in nordul Londrei, cu materiale didactice si computere. Initiativa a fost sustinuta de numeroase personaje celebre, multe dintre acestea locuind chiar in zona. Pentru a merge la cina cu miliardarul Warren Buffet un domn a scos din buzunar 351.000 de euro la o licitatie cu mii de ofertanti pe eBay. Warren, care a donat banii la o organizatie pentru copiii saraci, a promis ca va dezvalui câstigatorului câteva „smecherii“ pentru a face bani si a deveni un pic ca el, care la 75 de ani are o avere de 40 de miliarde de dolari, si se situeaza pe locul 12 intr-un top al miliardarilor realizat de Forbes. Mult mai mult a platit un generos domn italian in urma cu patru ani, pentru a lua cina cu topmodelul brazilian Fernanda Lessa, care a acceptat invitatia unui om de afaceri, pentru a ajuta organizatie de lupta impotriva SIDA.


 


Pupici cu dedicatie


 


Pe piata de vedete, doritorii pot achizitiona si …pupici. De exemplu, pentru 60.000 de lire sterline pot vedea cu propriii ochi un sarut intre logodnica lui Hugh Grant, Jemima Khan, si topmodelul Kate Moss la o licitatie organizata pentru colectarea de fonduri pentru copiii palestinieni. La serata, principalul eveniment era chiar un sarut cu Kate Moss. Jemima oferise 55.000 de lire sterline, insa ea a fost depasita, cu cinci mii de lire, de miliardarul Philip Green. Insa Green a decis sa nu se bucure de premiu si a insistat ca Jemima sa o sarute pe Kate. Spre marea bucurie a domnilor prezenti, dar mai ales a paparazzilor, cele doua vedete s-au sarutat pasional pe gura, timp de 60 de secunde. Jemima parea destul de timida, insa Kate a preluat initiativa pentru binele tuturor copiilor saraci. Din acelasi motiv a decis si William Shatner sa isi scoata la licitatie o parte a corpului.


Comandantul Kirk din Star Trek a primit 25.000 de dolari pentru a-i ceda unui fan piatra sa de la rinichi. „Evenimentul a consemnat un nou apogeu sau poate un nou abis al donarii de organe. Cât valoreaza o bucata din mine?“, a spus Shatner. „Daca ai expune piatra la temperaturi extrem de mari, poate se va dovedi ca e un diamant“, a glumit Shatner, care i-a convins pe doctori sa-i inapoieze piatra pentru a o vinde in scopuri caritabile. Banii obtinuti la licitatia organizata pe site-ul GoldenPalace. com vor fi donati organizatiei caritabile Habitat for Humanity.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS