17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn alt jurnalist american, decapitat de Statul islamic

Un alt jurnalist american, decapitat de Statul islamic

Al doilea jurnalist care era ţinut ostatic de jihadiştii de la Statul Islamic, Steven Sotloff, ar fi fost decapitat, potrivit unei înregistrări video.
Înregistrarea a fost postată pe Internet la mai puţin de două săptămâni de la decapitarea jurnalistului american James Foley, a informat Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, potrivit Huffington Post.
În această a două înregistrare, denumită „Al doilea mesaj către America”, poate fi văzut americanul Steven Sotloff, de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o cămaşă portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuţit.
Bărbatul mascat a lansat şi o ameninţare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, avertizând totodată guvernele să retragă „această alianţa malefică a Americii împotriva Statului Islamic”, menţionează SITE.
Mama jurnalistului Sotloff  a transmis un apel emoţionant pentru teroriştii de la Statul Islamic
O prima reacţie a venit de la Casă Albă, care a transmis că nu poate confirmă autenticitatea filmuleţului.
Steven Sotloff a fost ţinut captiv de Statul Islamic timp de un an. El a lucrat pentru Time, World Affairs, Naţional Interest şi Christian Science Monitor şi a fost capturat în Siria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS