15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Minoră judecată pentru că și-a împușcat bunica

Dolj: Minoră judecată pentru că și-a împușcat bunica

O fată de 16 ani, din comuna doljeană Bucovăţ, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere după ce, la începutul lunii ianuarie, şi-a împuşcat mortal bunica, cu arma de vânătoare a prietenului său.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi prin 112, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, că o femeie de 64 de ani, din comuna doljeană Bucovăţ, satul Sărbătoarea, a murit după ce a fost împuşcată. La adresa indicată a fost trimisă o echipă de cercetare care a stabilit că, în seara zilei de 11 ianuarie, fata de 16 ani, Iuliana G., şi prietenul ei, Daniel Pencu, de 22 de ani, au mers în vizită la familia adolescentei, care locuieşte în satul Sărbătoarea. Tânărul avea la el o armă de vânătoare, cu care a intrat în casă şi pe care a lăsat-o într-o cameră a locuinţei. Procurorii au mai stabilit că, atunci când Daniel Pencu şi tatăl Iulianei au ieşit în curte, fata de 16 ani a luat arma, care se pare că nu era asigurată şi avea glonţ pe ţeavă, şi a împuşcat-o pe bunica sa, Ioana Goangă, de 64 de ani. Alicele au lovit-o pe femeie în zona cervicală şi i-au secţionat coloana. La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă, însă medicii nu au putut face nimic pentru femeia de 64 de ani, care a murit pe loc.

Ulterior, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj au stabilit că Pencu este deţinător legal al puştii de vânătoare, care a fost ridicată pentru efectuarea unei expertize balistice. Bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legii regimului armelor şi muniţiilor.

Săptămâna acesta, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fetei de 16 ani, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova miercuri, pe 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS