15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Grupare specializată în înşelăciuni prin telefon, destructurată

Dolj: Grupare specializată în înşelăciuni prin telefon, destructurată

Poliţiştii doljeni au reuşit să destructureze o grupare infracţionlă specializată în înselăciuni prin telefon prin metodele „ACCIDENTUL” şi „CÂŞTIGURI DE PREMII” ce opera în mai multe judeţe din ţară.

În cursul zilei de ieri, în urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova sub coordonarea procurorlui de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au identificat un grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon compus din Miron Andrei, de 25 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova, Raia Iulian, de 34 de ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, ambii încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, Costea Anamaria, de 18 ani, tot din comuna Nana, judeţul Călăraşi, Paliev Mariana, de 31 de ani, din Reşiţa, judeţul Caraş Severin, Miron Nicu, de 49 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj şi Bârcea Ioan, de 42 de ani, din Reşiţa, judeţ Caraş Severin, care acţionau împreună cu Badea Georgiana, de 20 ani, din comuna Murgaşi, judeţ Dolj.
Oamenii legii au stabilit că în perioada 1 – 21.11.2013, prin metoda „ACCIDENTUL” şi „CÂŞTIGURI DE PREMII”, au fost înşelate un număr de 18 părţi vătămate pe raza mai multor judeţe, respectiv: 4 fapte în jud. Dolj, 3 fapte în mun. Bucureşti, 8 fapte în mun. Blaj,  o faptă în mun. Sebeş, o faptă în mun. Sibiu, o faptă în mun. Timişoara, cu un prejudiciu total de 160.000 lei.
În data de 20.11.2013, au fost emise de către Judecătoria Craiova, un număr de 5 autorizaţii de percheziţie, iar ieri, 21.11.2013, s-au efectuat percheziţii domiciliare în comuna Nana, jud. Călăraşi la locuinţa învinuitei Anamaria Costea, în Reşiţa, la locuinţa  Marianei Paliev, în Câmpina, la locuinţa Vasilicăi Vasi, precum şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu,  unde erau încarceraţi Raia Iulian şi Miron Andrei. În urma percheziţiilor au fost ridicate telefoane, mobile înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă.
În urma probatoriului administrat s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii Miron Andrei , Costea Anamaria, Paliev Mariana, Bârcea Ioan şi Miron Nicu pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, iar pentru învinuiţii Miron Andrei şi Raia Iulian pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Învinuiţii Miron Andrei, Costea Anamaria, Miron Nicu şi Paliev Mariana au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore şi introduşi în CRAP Dolj, iar învinuitul Raia Iulian urmează a fi transferat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu ulterior pentru a se dispune măsurile legale.
Învinuitul Bârcea Ioan nu a fost găsit la domiciliu, sustrăgându-se urmăririi penale.
Cei 4 învinuiţi urmează ca în ziua de 22.11.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.
În data de 27.09.2013, lucrători ai Secţiei de Polliţie Rurală Nr. 1 Craiova au identificat-o şi prins-o în flagrant pe Badea Georgiana, de 20 de ani, din comuna Murgaşi, judeţul Dolj în timp ce primea o sumă de bani de la o persoană din comuna Işalniţa după ce acesta fusese contactată telefonic pe telefonul fix de către o persoană ce s-a recomandat a fi avocat şi care l-a informat că fiul său a avut un accident rutier în Franţa, accidentând două persoane şi solicitând suma de 8000 de lei.
Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit şi faptul că acesta, în aceeaşi zi, s-a deplasat în comuna Sopot, la locuinţa heorghiţei M., unde, prin aceeaşi metodă, a solicitat suma de 12.000 de lei, însă, suma de bani nu a fost ridicată întrucât partea vătămată nu a fost de acord să predea banii solicitaţi, iar la data de 22.09.2013 a primit suma de 1900 lei de la partea vătămată P. Ecaterina, prin folosirea aceleiaşi metode.
În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Badea Georgiana, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, magistraţii emiţând, în cursul zilei de ieri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS