15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCarderi doljeni, condamnaţi la Bucureşti

Carderi doljeni, condamnaţi la Bucureşti

http://www.youtube.com/watch?v=2gi46AO4HEs

Cinci tineri doljeni au fost condamnaţi de magistraţii bucureşteni pentru deţinerea de echipamente pentru falsificarea cardurilor de credit, doi dintre ei fiind prinşi în timp ce demontau aparatura montată pe bancomate din Capitală. Săptămâna aceasta, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile formulate de inculpaţi.

Doi dintre inculpaţi, Laurenţiu Roşu şi Yassir Elkhawad, ambii domiciliaţi în Calafat, au fost reţinuţi de ofiţerii de la Crimă Organizată din Bucureşti pe 7 mai 2011, când încercau să ridice aparatura pentru copierea datelor cărţilor de credit „plantată“ de pe două bancomate din Capitală. În urma percheziţiei corporale efectuate asupra celor doi tineri doljeni şi în maşina cu care se deplasau, o Alfa Romeo, oamenii legii au găsit dispozitive artizanale pentru copierea datelor cardurilor bancare, diverse instrumente folosite pentru montarea şi demontarea aparaturii, cum ar fi adezivi şi benzi adezive, dar şi dispozitive pentru încărcarea acumulatorilor de alimentare a „pisicuţelor“.
Din investigaţiile poliţiştilor bucureşteni s-a stabilit că cei doi s-au cazat la un hotel din Bucureşti pe 6 mai, iar în dimineaţa zilei de 7 mai au montat dispozitivele pe două bancomate, unul al Raiffeisen Bank şi altul al Piraeus Bank. Când s-au întors să le ridice, doljenii au fost însă „umflaţi“ de poliţişti. În aceeaşi zi, Roşu şi Yassir au fost reţinuţi, după care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de deţinere de echipamente pentru falsificarea cardurilor de credit şi deţinere de instrumente de plată electronică falsificate.
După arestarea celor doi tineri, anchetatorii au continuat cercetările, iar, în decembrie 2011, au cerut arestarea altui suspect – craioveanul Călin Gogoneaţă. Ulterior, în mai 2012, alţi doi membri ai grupării au fost ridicaţi de ofiţerii BCCO. Este vorba de Virgil Alexandru Florescu, din Calafat, şi Gabriel Nicuşor Bădescu, din comuna Bratovoieşti. Anchetatorii au mai stabilit că cei cinci instalau dispozitive pentru copierea datelor cărţilor de credit pe ATM-uri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, iar datele obţinute erau inscripţionate pe cartele cu bandă magnetică, inclusiv cartele de metrou, care ulterior erau folosite pentru retrageri frauduloase de numerar. Anchetatorii au estimat că membrii grupării au reuşit să „tragă“ de pe cardurile clonate aproximativ 50.000 de lei.

Condamnaţi cu suspendare

În noiembrie, anul trecut, cei cinci au fost trimişi în judecată, iar în martie, anul acesta au fost condamnaţi. Inculpaţii şi-au recunoscut faptele pentru a scăpa cu pedepse mai uşoare, iar judecătorii de la Tribunalul Bucureşti i-au condamnat la doi sau trei ani de închisoare cu suspendare. Roşu, Yassir şi Gogoneaţă au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare, iar Bădescu şi Florescu-  la câte doi ani de închisoare, tot cu suspendare.
În plus, instanţa a dispus confiscarea cardurilor, cartelelor de metrou şi a aparaturii găsite asupra inculpaţilor, dar şi a maşinii Alfa Romeo.
Cei cinci inculpaţi au formulat apel împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti, iar miercuri magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât respingerea apelurilor lui Florescu, Gogoneaţă şi Yassir. Roşu şi Bădescu îşi retrăseseră apelurile formulate în martie.
Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Roşi şi Yassir au stat în arest de pe 7 mai 2011 până pe 21 iunie 2011, Gogoneaţă între 7 decembrie 2011 şi 14 februarie 2012, iar ultimii doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 17 mai 2012 şi au fost eliberaţi din arest pe 10 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS