15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA furat dintr-o biserică şi dintr-un birou notarial

A furat dintr-o biserică şi dintr-un birou notarial

Un bărbat a fost reţinut de poliţişti joi, imediat după ce furase geanta angajatei unui birou notarial din Craiova şi la câteva zile după ce dăduse „lovitura“ la o biserică adventistă.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, joi, o patrulă de siguranţă publică de la Secţia 1 l-a prins în flagrant pe Constantin Turcitu, de 45 de ani, din Craiova, care sustrăsese geanta angajatei unui birou notarial, în care femeia avea două telefoane mobile şi diverse bunuri personale.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că Turcitu nu este la prima ispravă de acest fel, craioveanul fiind autorul altui furt. Pe 2 noiembrie, Turcitu a intrat într-o biserică adventistă din Craiova şi a furat portofelul unui femei în care erau bani şi documente de identitate. Prejudicul a fost estimat de cele două părţi vătămate la suma totală de 1.500 de lei.
După ce a fost audiat, bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore printr-o ordonanţă emisă de procuror şi dus în arestul IPJ Dolj. Poliţiştii craioveni au mai precizat că Turcitu va fi dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt.
Constantin Turcitu a mai fost condamnat pentru furt în 2006, dar şi în 2010. În noiembrie 2006 a fost condamnat la şase ani de puşcărie, însă a stat după gratii numai patru ani. În iulie 2010, a fost condamnat din nou pentru furt, de data acesta la trei ani de închisoare, pedepasă care a cuprins şi cele 850 de zile rămase neexecutate din prima pedeapsă. Turcitu a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Craiova în decembrie, anul trecut, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS