15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a abandonat copilul în spital

Şi-a abandonat copilul în spital

O tânără, de 23 de ani, din Craiova, este cercetată de poliţiştii doljeni pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea după ce, luni, a născut la Spitalul „Filantropia“ sub o identitate falsă, apoi a fugit din unitatea sanitară, abandonându-şi copilul.
Poliţiştii Secţiei 1 Craiova au fost anunţaţi, ieri-dimineaţă de un asistent social al Spitalului „Filantropia“, despre faptul că, luni, la maternitatea spitalului s-a prezentat o tânără care a declarat verbal că se numește Rodica Savu, de 23 de ani, din Craiova. În aceeaşi zi, tânăra a născut o fetiţă, apoi a părăsit-o, fugind din spital.
În urma verificărilor făcute de poliţişti, tânăra lehuză a fost identificată ca fiind, de fapt, Mihaela Ioana, de 23 de ani, din municipiu. Pentru că şi-a dat o identitate falsă la internarea în maternitatea Spitalului „Filantropia“, pe numele tinerei a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de fals privind identitatea, faptă pedepsită cu închisoarea între trei luni şi trei ani.
În primele trei luni ale acestui an, în Maternitatea Spitalului de Urgenţă Craiova au fost abandonaţi zece copii, dintre care patru au ajuns la asistenţii maternali, cinci au fost reintegraţi în familie şi unul a fost trimis în Centrul de Plasament pentru copiii cu dizabilităţi 0-2 ani „Prichindel“.
Anul trecut, la Spitalul de Urgenţă au fost abandonaţi 35 de bebeluşi, dintre care 15 au fost luaţi de Protecţia Copilului şi daţi în grija unui asistent maternal profesionist. Alţi 19 au fost reintegraţi în familie cu ajutorul poliţiei şi Protecţiei Copilului, iar un bebeluş abandonat a decedat în spital.
De asemenea, la cealaltă maternitate din Craiova, cea a Spitalului „Filantropia“, numărul de abandonuri în anul 2012 a fost de opt copii. Anul acesta, aici au fost abandonaţi de mame doi copii, unul fiind cel al tinerei de 23 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS