15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un dosar pe numele soţilor Diculescu

Încă un dosar pe numele soţilor Diculescu

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au încheiat cercetările şi au trimis procurorilor, cu propunere de trimitere în judecată, un dosar în care soţii Roxana şi Silviu Diculescu au fost cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în alte scopuri, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma cercetărilor făcute în acest dosar s-a stabilit că, între mai şi iulie 2010, soţii Diculescu, în calitate de administratori ai Grup Instal Electromont SRL Craiova, au emis 16 bilete la ordin avalizate, în sumă totală de 221.241 de lei. De asemenea, cei doi administratori şi-au însuşit din gestiunea Grup Instal Electromont SRL Craiova materiale de construcţii în valoare totală de 165.534 de lei, pe care le-au vândut ca persoane fizice în baza a 38 de facturi fiscale false emise către persoane fizice. Poliţiştii au stabilit că prejudicul creat de cei doi se ridică la peste 50.000 de lei. Marţi, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de trimitere în judecată a celor doi învinuiţi.
Reamintim că soţii Diculescu sunt judecaţi în prezent alături de cântăreţul Nelu Anca pentru comiterea infracţiunii de înşelciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DIICOT au stabilit că, între anii 2007 şi 2011, Silviu Diculescu, în calitate de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare din Craiova, agenţie administrată de soţia sa, a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu diverse persoane, cărora le-a promis construirea unor case în comuna Malu Mare. Ulterior, după ce a încasat banii, Diculescu nu le-a mai încheiat cumpărătorilor contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică pentru că, între timp, înstrăinase către terţi o parte din imobilele în care cumpărătorii de bună-credinţă locuiau de ani buni. În dosarul întocmit de procurorii DIICOT, Nelu Anca apare de mai multe ori ca intermediar în vânzările succesive de imobile făcute de Diculescu. La termenul de ieri, Tribunalul Dolj a hotărât ca Diculescu să rămână în arest şi a fixat următorul termen pentru 13 februarie.
Tot miercuri, Curtea de Apel Craiova a început judecarea recursului formulat de Alin Constantin, Tudor Constantin şi Maria Constantin, acuzaţi că l-au şantajat şi ameninţat pe Diculescu pentru a obţine de la acesta bani, imobile şi terenuri în contul unei sume de 90.000 de euro daţi cu camătă. În decembrie, inculpaţii au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS