19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferul fugar, lăsat în libertate

Şoferul fugar, lăsat în libertate

Judecătoria Craiova a decis luni să-l lase în libertate pe şoferul care a ucis sâmbătă un om în comuna doljeană Gherceşti şi apoi a fugit de la locul accidentului. Cât de vinovat este el pentru comiterea accidentului urmează să stabilească tot instanţa.

Autorul accidentului – student la teologie

Sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că, pe DJ 641, în localitatea Gherceşti, sat Gârleşti, s-a produs un accident de circulaţie mortal, al cărui autor a părăsit locul faptei. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Craiova şi în urma cercetărilor efectuate a stabilit că victima accidentului este Fănel Casangiu, de 40 de ani, din localitate. Au început apoi investigaţiile pentru identificarea şoferului vinovat.
Criminaliştii au adunat probe de la locul faptei în vederea identificării autorului accidentului. Cele mai importante probe au fost un căpăcel din spoilerul faţă – e vorba de capacul care se dă jos pentru a se înfileta cârligul de remorcare – şi un fragment din „fusta“ barei de protecţie din faţă, bucată care se rupsese în momentul în care autorul accidentului a trecut cu maşina peste victimă. Specialiştii şi-au dat seama că aceste elemente de caroserie provin de la un Opel Astra sau un Opel Meriva. S-a constituit un cerc de suspecţi şi până la urmă, în cursul zilei de duminică, a fost stabilit autorul accidentului. Şoferul căutat era Marius Soreanu, student în ultimul an la Facultatea de Teologie din Craiova. Poliţiştii au găsit şi maşina pe care acesta o condusese – un Opel Meriva. Era ascunsă în grajdul casei din Gherceşti în care locuia Soreanu.

A trecut pe la locul faptei, apoi a plecat la crâşmă

După audierea martorilor, dar şi a autorului accidentului, oamenii legii au reuşit să stabilească filmul faptelor. Un consătean al victimei le-a povestit poliţiştilor că îl văzuse pe Casangiu căzut în drum înainte de producerea accidentului. A mers la acesta – părea că e băut – şi a încercat să-l ridice ca să-l scoată în afara drumului. Dar Casangiu ar fi protestat, susţinând că se descurcă singur. Nu s-a descurcat, dacă ar fi să ne luăm după ce s-a întâmplat ulterior.
Câteva minute mai târziu, trecând pe acolo la volanul Opelului Meriva, studentul Soreanu nu l-a observat pe bărbatul căzut în mijlocul străzii. A trecut cu maşina peste el, apoi, dându-şi seama ce a făcut, s-a speriat şi a fugit de la locul accidentului cu tot cu maşină. Câteva minute mai târziu, cuprins de remuşcări, s-a întors totuşi la locul faptei, să vadă în ce stare e omul peste care a dat cu maşina. A găsit însă acolo poliţia – este vorba de un agent care asigura paza la secţia de votare din apropiere, care asigura locul accidentului până la sosirea criminaliştilor – aşa că s-a speriat şi mai rău. Ca să-şi înfrângă frica, s-a oprit direct într-o crâşmă, unde şi-ar fi căutat curajul într-o sticlă de băutură.
Speranţele sale că nu va fi prins n-au ţinut decât câteva ore. Duminică, a fost ridicat de poliţişti şi condus în arest. Luni, magistraţii de la Judecătoria Craiova au considerat că inculpatul poate fi cercetat în stare de libertate. Judecătorii de la Tribunalul Dolj ar putea avea, însă, altă părere…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS