32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru taximetrişti

Amenzi pentru taximetrişti

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova, împreună cu angajaţi ai Primăriei Craiova şi inspectori ai Registrului Auto Român Dolj (RAR), au organizat, vineri, o acţiune de verificare în trafic a taximetriştilor din municipiu.
Acţiunea oamenilor legii i-a vizat în special pe taximetriştii din staţiile amplasate în zona Gării şi a autogărilor din Craiova. Astfel, echipaje formate din poliţişti de la Rutieră, inspectori RAR şi angajaţi ai primăriei au putut fi întâlnite vineri, începând cu ora 11.00,  în zona Gării Craiova, a autogărilor, dar şi pe bulevardele 1 Mai şi Nicolae Romanescu.
Până la ora 14.00, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni taximetriştilor verificaţi, o parte din amenzi fiind date în baza legii care reglementează activitatea de taximetrie, iar restul – pentru încălcarea normelor Codului Rutier. Taximetriştii au fost sancţionaţi pentru că le lipseau ecusoanele din şi de pe maşini, nu foloseau casele de marcat ori aveau lămpile defecte. În plus, mai mulţi taximetrişti au fost amendaţi şi au rămas fără certificatele de înmatriculare pentru că maşinile pe care le conduceau aveau defecţiuni tehnice ori anvelopele uzate.
Dan Băilescu, un taximetrist craiovean, a precizat că există o mare problemă în Craiova: sunt aproape 2.000 de taxiuri, însă numai aproximativ 500 de locuri de parcare pentru acestea, condiţii în care poliţiştii îi amendează cum îi prind.
„Muncim numai pentru dări şi nu ne alegem cu nimic. Întrebaţi la primărie de ce au dat aproape 2.000 de autorizaţii pentru taxi şi au făcut locuri de parcare numei pentru 500 dintre ele“, s-a plâns Băilescu. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au precizat că acţiunea începută vineri va continua şi sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS