18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrân accidentat de un poliţist

Bătrân accidentat de un poliţist

Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj este cercetat de colegii săi după ce, vineri, a accidentat grav un bătrân de 84 de ani care încerca să traverseze bulevardul 1 Mai din municipiul Craiova.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Laurenţiu Alexe, de 23 de ani, din Craiova, agent la Postul de Poliţie Radovan, care conducea vineri, în jurul prânzului, un Audi pe bulevardul  1 Mai, l-a lovit pe Marin Tuţu, de 84 de ani, din aceeaşi localitate, care se angajase în traversarea străzii.
În urma impactului, bătrânul a fost rănit grav şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit mai multe leziuni, printre care un traumatism cranio-cerebral şi o fractură la umărul stâng. Poliţiştii Biroului Rutier care au făcut cercetările la locul accidentului au stabilit că bătrânul traversa strada neregulamentar în momentul în care a fost surprins şi lovit de maşina condusă de agentul Alexe.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, în momentul accidentului, agentul Laurenţiu Alexe era în afara orelor de program. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ofiţerii de la Rutieră au întocmit în acest caz un dosar penal, poliţistul de la Radovan fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
După producerea accidentului, agentul Alexe s-a dus la spital ca să se intereseze de starea de sănătate a bătrânului. El a declarat că l-a observat prea târziu pe bătrânul care încerca să traverseze bulevardul 1 Mai şi nu a reuşit să evite accidentul. Laurenţiu Alexe a absolvit în 2011 Şcoala de agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina, fiind încadrat la Postul de Poliţie Radovan anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS