15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru că a jefuit victima unui accident

Puşcărie pentru că a jefuit victima unui accident

http:http://www.youtube.com/watch?v=Uf0SjitFe24

Tânărul de etnie romă care, pe 6 aprilie, a jefuit o femeie care fusese lovită de o maşină în timp ce traversa strada a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Isam Mihalache, de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin, a comis fapta pe bulevardul 1 Mai din Craiova, unde a avut loc un accident în urma căruia o femeie de 49 de ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni, a fost rănită. Un şofer care trecea prin zonă a filmat ce s-a întâmplat după producerea accidentului şi a surprins doi romi, un bărbat şi o femeie, care furau din bagajele femeii care era întinsă pe şosea.
În imaginile filmate de şoferul craiovean se vede cum cei doi romi s-au apropiat de victimă, i-au adunat bagajele de pe jos şi le-au pus pe scuar. Bărbatul a profitat de faptul că celelalte persoane încercau să ajute victima accidentului şi a început să-i caute în bagaje, în timp ce femeia care îl însoţea ţinea de „şase“. A luat ceva ce părea un portofel şi l-a băgat în buzunar, iar după aceea s-a dus până lângă femeia care era întinsă pe şosea. În aceleaşi imagini se vede că şi femeia care era cu el a căutat în sacoşele victimei, a luat ceva şi a plecat împreună cu bărbatul. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, iniţial, cei doi romi au încercat chiar să fure cerceii femeii lovite de maşină.
După difuzarea filmului, IPJ Dolj a comunicat că romii au fost identificaţi şi prinşi, aceştia fiind Elena Iamandiţă, de 34 de ani, din Craiova, şi nepotul ei, Isam Mihalache, de 19 ani, cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin. Mihalache a fost arestat preventiv pe 20 aprilie, iar pe 10 mai a şi fost trimis în judecată. În cazul Elenei Iamandiţă, procurorii au dispus continuarea cercetărilor
într-un dosar separat şi efectuarea unei expertize psihiatrice, pentru că aceasta a depus acte medicale prin care a arătat că nu are discernământ.
Judecătorilor nu le-a luat prea mult timp pentru a da o soluţie în acest dosar, pentru că luni l-au şi condamnat pe Mihalache. Tânărul de 19 ani a primit trei ani de închisoare pentru furt calificat, faptă pedepsită cu închisoarea între trei şi 15 ani. Soluţia dată de Judecătoria Craiova poate fi atacată cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS