15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Impact mortal

Un bărbat din comuna doljeană Robăneşti a murit ieri după-amiază, pe DN 65, între municipiul Craiova şi localitatea Pieleşti, după ce a intrat cu Dacia pe care o conducea pe contrasens şi a lovit frontal un autoturism care circula regulamentar.
Potrivit poliţiştilor Serviciului Rutier Dolj, Marin Bugă, de 52 de ani, din comuna Robăneşti, conducea o Dacie 1310 pe DN 65, dinspre Pieleşti către Craiova, iar la kilometrul 11+800 a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un Opel Astra condus de Viorica Tufeanu, de 35 de ani, din Slatina. În urma impactului violent dintre cele două autoturisme, şoferul Daciei a murit pe loc, iar femeia care conducea Opelul a fost rănită. Poliţiştii au precizat că, din fericire, şoferiţa, care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova cu o ambulanţă, a suferit leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol. La locul accidentului au fost trimise un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, însă medicii nu i-au putut salva viaţa şoferului Daciei.
Poliţiştii de la Rutieră au explicat că, după primele cercetări, nu s-a putut stabili motivul pentru care şoferul Daciei a intrat pe contrasens, acest lucru putându-se face numai după efectuarea necropsiei.
Un accident asemănător, în care şi-a pierdut viaţa un bărbat tot de 52 de ani, care conducea tot o Dacie, a avut loc pe 10 mai, însă pe DN 55, în localitatea doljeană Bratovoieşti. Ioan Bădan, de 52 de ani, din Craiova, aflat la volanul unei Dacii 1310, în localitatea Bratovoieşti a intrat brusc pe contrasens şi a lovit frontal o Dacie Logan, condusă de Ionel Stănculescu, de 45 de ani, din localitatea Rojişte. În urma impactului violent dintre cele două autovehicule, Bădan şi-a pierdut viaţa, iar Stănculescu şi un pasager din Dacia Logan au fost răniţi uşor. Şi în acest caz, poliţiştii aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a stabili cu exactitate motivul pentru care şoferul Daciei a pătruns pe contrasens. Unul dintre motive ar putea fi acela că şoferii au suferit un infarct în timp ce se aflau la volan, însă acest lucru se poate stabili numai după efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS