15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSocru de poliţist, în arest

Socru de poliţist, în arest

Tribunalul Dolj a emis ieri un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile pe numele lui Nicolae Şuleapă, socrul unui poliţist din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Dolj, cercetat pentru trafic de influenţă după ce a cerut 4.000 de euro unui băileştean pentru a-i pune o pilă la o şcoală de subofiţeri.
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au fost sesizaţi la jumătatea lunii aprilie de un bărbat din Băileşti despre faptul că Şuleapă i-a cerut 4.000 de euro, din care a primit 11.000 de lei, pentru a interveni pe lângă diverse cadre cu funcţii de conducere din MAI pentru a-i „aranja“ admiterea la Şcoala Militară de Jandarmi ori la Şcoala de Agenţi de Penitenciare.  
În baza sesizării, ofiţerii Anticorupţie au început cercetările în acest caz şi au solicitat autorizarea interceptării audio-video, în urma căreia s-a stabilit că Şuleapă a cerut şi alte sume de bani denunţătorului.
Luni, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul tehnic al SRI, ofiţerii Anticorupţie au organizat o acţiune de prindere în flagrant a bărbatului. Nicolae Şuleapă a fost prins după ce primise de la denunţător 5.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi de anchetatori. Potrivit reprezentanţilor DGA, Şuleapă „a pretins şi primit 5.000 de lei de la denunţător, dându-i asigurări acestuia că a făcut toate demersurile pentru a promova examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Penitenciare de la Târgu Ocna“.
După flagrant, Şuleapă a fost audiat de procurorul de caz, care a hotărât să-l reţină pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe. Marţi, Nicolae Şuleapă a fost dus la Tribunalul Dolj, iar instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Anchetatorii au informaţii că Şuleapă nu este la prima „afacere“ de acest fel, aşa că îi aşteaptă pe cei păcăliţi să depună o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau la sediul DGA Dolj de pe strada Amaradia din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS