15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupul lui Samir, ţinut în arest

Grupul lui Samir, ţinut în arest

Tribunalul Dolj a hotărât la termenul de ieri ca grupul de falsificatori de carduri condus de Samir Sprânceană, destructurat la începutul lunii iunie, să fie judecat în continuare în stare de arest preventiv.
Avocaţii inculpaţilor arestaţi preventiv în luna iunie pentru comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit – Samir Sprânceană, Ovidiu Doran, Iulian Niţulescu, Claudiu Bălan, Gigi Toma şi Liviu Sfetcovici, au încercat din nou, ieri, să îi convingă pe judecătorii Tribunalului Dolj că clienţii lor pot fi judecaţi în stare de libertate pentru faptele de care sunt acuzaţi.
Potrivit procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în luna februarie au fost obţinute informaţii despre un grup infracţional organizat condus de Samir Sprânceană, care se ocupa cu montarea de dispozitive „skimmer“ pe bancomate din Germania, Franţa şi Italia pentru a copia datele cardurilor bancare. După ce obţineau datele cărţilor de credit, mebrii grupului clonau cardurile originale, după care retrăgeau fraudulos diverse sume de bani din bancomate. Potrivit procurorilor DIICOT, grupul era condus de Samir Sprânceană, trimis în judecată în 2006 alături de alte zece persoane, printre care Adrian Berceanu şi Roland Împuşcătoiu, pentru returnări ilegale de TVA în valoare de aproape 66 de milioane de lei. Anchetatorii au stabilit că Samir coordona activităţile membrilor grupului, achiziţiona aparatura şi încerca să îi salveze pe carderii prinşi de autorităţile străine. În luna octombrie, procurorii DIICOT au încheiat cercetările în acest caz şi i-au trimis pe cei şase în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.
Din luna iunie, după arestarea preventivă a membrilor grupării, atât Samir, cât şi ceilalţi inculpaţi au formulat mai multe cereri pentru a ieşi din arest, însă până acum nici una nu le-a fost admisă de judecători. Ieri, Tribunalul Dolj a judecat cererile celor şase de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură, însă nici de această dată avocaţii inculpaţilor nu i-au înduplecat pe judecători. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, ieri cererile formulate de cei şase au fost respinse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII