19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirect spre moarte cu 180 kmh

Direct spre moarte cu 180 kmh

Rulând cu mare viteză pe o ploaie torenţială, fără permis şi cu o maşină „de împrumut“, un adolescent şi-a ucis unul dintre cei mai buni prieteni.

Un mort şi trei răniţi – acesta este tragicul bilanţ al unui accident rutier produs de un minor fără permis, care şi-a scos prietenii la plimbare. Vineri seară, patru tineri din comuna doljeană Sadova – Ionuţ Cristian D., de 17 ani, Daniel P., Ionuţ S., ambii de 16 ani, şi Alexandru F., de 14 ani – au plănuit o ieşire la discotecă. Nu pe jos, ci cu maşina, deşi nici unul nu avea permis.
Când a început să se întunece, băieţii au mers la Ionuţ S. acasă şi au luat din garaj maşina tatălui acestuia – plecat la muncă în Italia. Au împins autoturismul – un Opel Calibra neînmatriculat – o bucată de drum, ca să nu audă motorul bunica băiatului, aflată în casă, apoi l-au pornit. La volan s-a instalat Ionuţ Cristian D., cel mai mare dintre ei, care mai are două luni până la majorat.
După câteva vizite pe la amici, băieţii au plecat, în jurul orei 23.00, spre o discotecă din Ostroveni. La ieşirea din Piscul Sadovei au văzut însă un filtru al poliţiei şi jandarmeriei, s-au speriat şi au accelerat. Ulterior, unii dintre ei le-au declarat poliţiştilor că atinseseră 180 km/h, în ciuda ploii torenţiale şi a carosabilului umed. Accidentul a fost inevitabil, din cauza vitezei prea mari şi a nepriceperii în conducere a tânărului de la volan.
Scăpată de sub control, maşina a ieşit de pe carosabil şi a intrat în gardul de beton al locuinţei lui Ardelean Burtea din satul Lişteava. Gardul a fost pus la pământ pe o lungime de 12 metri, iar maşina s-a făcut praf. Şoferul fără permis şi doi dintre amicii săi au scăpat doar cu răni uşoare. Nu acelaşi noroc l-a avut însă ocupantul locului din dreapta spate. Daniel P., de 16 ani, a fost aruncat din maşină, apoi zdrobit de autoturism, decedând pe loc.
În urma acestui tragic eveniment rutier, Ionuţ Cristian D. – cel care condusese maşina – va trebui să răspundă penal nu doar pentru conducere fără permis a unui autoturism neînmatriculat, ci şi pentru uciderea din culpă a unuia dintre prietenii săi.

Alte două accidente

Tot vineri seară au mai avut loc în judeţul Dolj alte două accidente de circulaţie. În jurul orei 18.30, în comuna Cernăteşti, Frimu Tuiu, de 41 de ani, din Predeşti, s-a angajat în depăşirea unui microbuz de transport persoane oprit în staţie, moment în care a accidentat-o pe Sorina M., de nouă ani, care se angajase în traversarea străzii prin faţa microbuzului, fără să se asigure.
În aceeaşi seară, în jurul orei 21.45, în apropiere de Cetate, Ionuţ Grigoroiu, de 29 de ani, din localitate, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea cu viteză excesivă, într-o curbă la dreapta. Autoturismul, un Daewoo Espero, a ieşit de pe carosabil şi s-a lovit de un stâlp din beton, apoi s-a răsturnat. În urma accidentului, conducătorul auto şi însoţitoarea lui – Daniela Huşanu, de 28 de ani, tot din Cetate – au fost răniţi uşor. Testându-l cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul prezenta o alcoolemie de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII