15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un mandat pentru ucigaşul lui Caiac

Încă un mandat pentru ucigaşul lui Caiac

Procurorii doljeni au obţinut prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Cătălin Marian Mavrichie, bărbatul suspectat că l-ar fi împuşcat mortal pe Mihai Pârvu, zis Caiac.

Principalul suspect pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, craioveanul Cătălin Marian Mavrichie, va mai sta 30 de zile în arestul IPJ Dolj. Aceasta a fost hotărârea luată de magistraţii Tribunalului Dolj şi Curţii de Apel Craiova. Reamintim că Marian Mavrichie a fost arestat preventiv pentru 29 de zile vineri, 29 august, fiind acuzat de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Anchetatorii au stabilit, după administrarea probelor, că, în dimineaţa de 26 august, Mavrichie, în urma unor discuţii contradictorii cu Caiac, în apropierea domiciliului acestuia din urmă, a tras mai multe focuri de armă letală cu proiectil metalic, unul dintre ele lovind victima. Caiac a decedat două ore mai târziu, la Spitalul de Urgenţă Craiova. În urma scandalului, şi Mavrichie a ajuns la spital, suferind mai multe plăgi tăiate cu o sabie în zona feţei şi a capului.

Recurs respins

Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde este în lucru dosarul deschis pe numele lui Mavrichie, procurorii au propus luni Tribunalului Dolj prelungirea mandatului de arestare preventivă, care expiră astăzi. Judecătorii au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului pentru 30 de zile, începând din 27 septembrie până pe 26 octombrie. Apărătorii lui Marian Mavrichie au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova împotriva soluţiei Tribunalului, acesta judecându-se miercuri. Magistraţii Curţii de Apel au respins ca nefondat recursul şi l-au obligat pe Mavrichie la plata sumei de 30 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare ale statului. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au mai precizat că procurorii aşteaptă rezultatele unor expertize criminalistice la care este supusă arma cu glonţ cu care a fost împuşcat Caiac, iar după încheierea cercetărilor, dosarul va fi înaintat instanţei competente, cu propunere corespunzătoare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII