15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşina lui Dîlgoci, incendiată

Maşina lui Dîlgoci, incendiată

Mercedesul omului de afaceri craiovean Constantin Dîlgoci a fost incendiat sâmbătă noapte de un tânăr, acesta din urmă fiind prins şi cercetat pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Afaceristul craiovean Constantin Dîlgoci, devenit cunoscut după ce a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru o returnare ilegală de TVA, patronul uzinei Tufon şi fost patron al ziarului Opinia Olteniei, a rămas fără maşină, după ce Mercedesul său S-350 cu numărul DJ-060499 a fost incendiat de un tânăr. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, chiar în faţa casei lui Dîlgoci, de pe strada Mărăşeşti din Craiova.

Deşi pompierii au intervenit în scurt timp pentru stingerea incendiului, maşina a ars în proporţie de aproximativ 70 la sută. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, după stingerea flăcărilor, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, maşina fiind stropită, cel mai probabil, cu benzină. „În incendiu au ars instalaţia de bord, compartimentul motor şi două anvelope, cauza acestuia fiind o acţiune intenţionată“, a declarat căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

 

Incendiatorul, prins de trecători

 

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, sâmbătă noapte, poliţiştii au fost sesizaţi că pe strada Mărăşeşti a luat foc un autoturism. La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a stabilit că maşina, un Mercedes înregistrat pe numele unei societăţi comerciale din Craiova, prezenta urme de ardere, fiind distrusă în proporţie de 70 la sută. Câţiva tineri care treceau prin zonă au văzut un bărbat care fugea de lângă autoturismul cuprins de flăcări cu o sticlă de plastic în mână. Aceştia l-au urmărit şi l-au prins pe strada Împăratul Traian, după care l-au predat poliţiştilor sosiţi la faţa locului. Oamenii legii au precizat că incendiatorul le-a oferit tinerilor care l-au prins sume cuprinse între 500 şi 1.000 de euro pentru a-i da drumul, însă aceştia au refuzat. El a fost condus la Secţia 3, unde a fost identificat în persoana lui Daniel Vasilescu, de 23 de ani, din comuna doljeană Galicea Mare. Acesta a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Anchetatorii au precizat că ancheta în acest caz este în curs, urmând să se stabilească motivul pentru care tânărul a incendiat maşina lui Dîlgoci.

 

Judecat pentru o rambursare de TVA

 

Constantin Dîlgoci a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Dolj, alături de alţi patru craioveni, pentru obţinerea de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a două restituiri ilegale de TVA, în valoare de 6,6 miliarde de lei vechi. Dosarul cu numărul 655/63/2006, în care cei cinci sunt judecaţi pentru înşelăciune, a fost înregistrat la Tribunalul Dolj acum doi ani, pe 23 august 2006.

Mulţumiri de la poliţie

Reprezentanţii IPJ Dolj le-au mulţumit, într-un comunicat emis ieri, tinerilor care l-au prins pe Vasilescu pentru modul în care s-au implicat în urmărirea şi prinderea incendiatorului, dar şi pentru moralitatea de care au dat dovadă, refuzând banii oferiţi de acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII